Alaaddin Keykubat Salonu’nda düzenlenen eğitim seminerinde sanat ve sanatkarın nasıl olması gerektiğin ile ilgili bilgiler veren ve tecrübelerini paylaşan Özçimi, altyapıyı sağlam tutarak icra edilen sanatı en iyi yere taşımak için samimiyetle, maddi endişeye düşmeden çalışmak gerektiğini söyledi.
Günümüzde güzel sanatların ne kadar para kazanabilirim amaçlı öğrenildiğini kaydeden Özçimi, sanatı öğrenirken ve icra ederken niyetin temiz tutulması gerektiğini vurguladı. Özçimi, “İçi ve dışı doğru olan bir hocadan hem maddi hem manevi olarak öğrenilen sanat, çok farklı bir yerde olacaktır. Dolayısıyla sizin sanatkarlığınız ve insanlığınız da farklı bir yerde olacaktır. Güzel bir sanat sahibi olmak istiyorsak bunun başka yolu yoktur” dedi.
Programa katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Türkiye’nin en önemli neyzen ve ebru ustalarından olan Özçimi ile Konyalı olarak gurur duyduklarını belirterek, Özçimi’nin verdiği seminerin KOMEK eğitimcilerin açısından son derece önemli olduğunu söyledi. KOMEK’in belediye faaliyetlerinin en önemlilerinden olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “100’den fazla branştaki meslek edindirme kurslarımızda istihdama katkı sağladık. Bunun yanında unutulan sanatların yeniden canlanmasına katkı yapan kurslarımız var. Konya’daki sosyal dokunun güçlenmesine de katkı sağlayan KOMEK olarak artık Türkiye’nin önemli markalarından biri haline geldik. 100 bini bulan öğrenci potansiyeline ulaştık” dedi. Başkan Akyürek, her insanın mutlaka güzel sanat dallarından biriyle uğraşarak vizyonunu geliştirmesinin, ruhunu güçlendirmesinin önemli olduğuna dikkat çekti.
Başkan Akyürek, programın sonunda Sadrettin Özçimi’ye KOMEK öğrencileri tarafından yapılan Maraş işi tablo hediye etti.
HABER MERKEZİ
 
Editör: TE Bilişim