Yaklaşan Dünya Süt Günü için, sütün önemini ve tüketme alışkanlığında farkındalık yaratmak için Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği (DSYB) tarafından düzenlenen 'Sağlık İçin, Sağlıklı Süt İçin' etkinliği Zafer Meydanı'nda gerçekleştirildi. Etkinliğe DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Edip Yıldız, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Celil Çalış, Tarım İl Müdürü Seyfettin Baydar ve DSYB yönetim kurulu üyeleri katıldı. Çevreden geçen vatandaşlara süt dağıtan DSYB yetkilileri sütün insan hayatında ki önemine vurgu yaptı.

SÜT ÜRETİMİNDE LİDER KONYA

Dünya Süt Haftası olması sebebiyle böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten DSYB Yönetim Kurulu Başkanı Edip Yıldız, "Dünya Süt Haftası nedeni ile vatandaşlarımızda süt ile ilgili farkındalık yaratmak ve bu önemli haftayı çeşitli etkinliklerle kutlamak abacında böyle bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Sütün önemini yılda bir kez değil, sık sık hatırlatmak istiyoruz" diye konuştu. Konuşmasının devamında Konya'nın süt üretiminde lider bir şehir olduğunu vurgulayan Yıldız, "İnsan hayatı süt ile başlıyor. Süt hayatın her döneminde önemli bir yer tutuyor. Konya'mız süt üretiminde 3 yıldır lider konumda. Konya ekonomisine de ayrıca katkıları bulunmaktadır. Süt üretimi ciddi bir iştir. Her şeyden önce sağlıklı olması gerekmektedir. Sütte kaliteyi korumayı istediğimiz gibi, süt tüketiminin de artmasını istemekteyiz. Bu tür etkinliklerimizi çoğaltarak vatandaşlarımızı sütün faydaları ile ilgili bilgilendirmek ve süt tüketimini arttırmayı hedefliyoruz" diye konuşmasına son verdi.

'SAĞLIKLI SÜT ÜRETEN BİR ŞEHİRİZ'

Etkinliğe katılmaktan ve böyle bir organizasyonda yer almaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden İl Tarım Müdürü Seyfettin Baydar, "Sütün insan hayatı için önemine dikkat çekmek için süt haftası boyunca etkinliklerimize devam edeceğiz. İlimiz açısından süt üretimi çok önemli bir nokta. Özellikle sağlıklı olması birinci önceliğimiz. Amacımız halkımıza sağlıklı süt içirmektir. Önceliğimizi bu konuda yoğunlaştırmış durumdayız" ifadelerini kullandı. Baydar ayrıca süt tüketiminin sağlıklı nesiller yetişmesi için önemli olduğunu sözlerine eklerken, "Sütün hem iyi üretilmesini hem de bu esnada da üreticiyi korumayı hedefliyoruz. Tüm halkımızı sağlıklı ve düzenli süt tüketmeye davet ediyoruz" dedi.

BEDRİ CAN ÖZBEY

Editör: TE Bilişim