Yerli ve milli üretim seferberliğinde askeriyenin birçok tedariğini karşılamak amacıyla yerel işbirlikçi firmalarla yapılan mutabakatın imza töreni gerçekleştirildi. Konya’dan katılan ISFUR Otomotiv (Saffer Turbocharger) Yönetim Kurulu Üyesi Recep Keleş, “Ülkemiz için katma değer sağlamaya, yerli ve milli üretime tüm gücümüzle devam edeceğiz” dedi.

Askeri fabrikaların üretim, bakım, onarım ve modernizasyon faaliyetlerinde kritiklik arz eden ve yurt dışından temin edilen ham madde, malzeme ve sistemlerle ilgili hizmetlerin yurt içinde tedarikçi kaynakları oluşturmak amacıyla Eskişehir 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nde ‘Stratejik İş Birliği Anlaşmaları İmza Töreni’ gerçekleştirildi. Konya’da Turbocharger üretimi gerçekleştiren Saffer Turbocharger’da imza töreninde yerini aldı.

‘KRİTİK VE ÖNEMLİ BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ’

İmza töreni sonrasında bir konuşma yapan Milli Savunma Bakanı Akar, Savunma Sanayinin gelişmesi için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ifade ederek, “Hep birlikte izlediğimiz iş birliği anlaşması ile ortaya çıkan niyetlerin, maksatların ülkemize milletimize silahlı kuvvetlerimiz hayırlı olmasını diliyorum. Hepinizin bildiği gibi Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma Bakanlığı olarak yoğun bir çalışma temposu içerisindeyiz. İçinden geçtiğimiz dönem hem bölgesel hem de küresel anlamda çok ciddi zorluklar içermekte. Kritik ve önemli bir dönemden geçiyoruz. Dolayısıyla çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu gelişmelere bağlı olarak ülkemize yönelik risk, tehdit ve tehlikelerin arttığını ve bunların boyutlarının sürekli değiştiğini ve önemli bazı konularda ülkemiz ile alakalı bazı gelişmelerin olduğunu biliyoruz. Bu manada bunlarla karşı karşıya kalan ülkemizi milli savunma sanayinde görev yapan asker, sivil herkesin daha çok çalışması gerekiyor. Bizler ülkemizin, milletimizin milli bütünlüğünü egemenliğimiz ve bağımsızlığımız için Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli Savunma Bakanlığı olarak askeri ve sivil ile koordineli bir şekilde gece gündüz demeden elimizden gelen her türlü gayreti göstermek suretiyle üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yapma gayreti içindeyiz” diye konuştu.

‘SAVUNMA SANAYİNDE ÖNEMLİ GELİŞMELERE ŞAHİT OLUYORUZ’

İmza törenine Konya’dan katılan ISFUR Otomotiv (Saffer Turbocharger) Yönetim Kurulu Üyesi Recep Keleş, ülkenin yerli ve milli üretimle yükselişe geçeceğini ifade ederek, “Son dönemde özellikle Savunma Sanayinde önemli gelişmelere hep birlikte şahit oluyoruz. Ülke olarak bu gelişimde elimizden geleni yapmak için gayret gösteriyoruz. İmkanlar olarak baktığımızda birçok parçayı üretebilecek güçte ve kapasitedeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuya önem vermesi de ülkemizde yerli ve milli üretimin önünü açacaktır. Bizde ISFUR Otomotiv (Saffer Turbocharger) olarak ülkemiz için üretmeye ve geliştirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim