RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği her yıl olduğu gibi bu yılda da Ramazan ayı ile birlikte "Yetimler Sizi Bekliyor ve Ramazan Paylaşınca Güzel"  sloganıyla çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Konu hakkında bir basın açıklaması yapan RİDA Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İsa Kaya, dernek olarak 3 kıtada, onlarca bölgede kesintisiz, yıl boyu devam eden çalışmalarda, Ramazan ayında da yardım faaliyetlerinin sürdüğünü açıkladı. Ayrıca 1 iftar bedelinin 5 TL, bir Ramazan Gıda paketinin 75 TL olduğunu vurguladı. Kaya geçmiş yıllarda yaşanmış bir olayı hatırlatarak sözlerine şöyle devam etti: ""Suudi Arabistan'ın Müftüsü, Somali'den bir soru aldığında gözyaşlarını tutamadı. Ona Somalili adamın sorduğu soru şuydu: "Biz ne iftar ne de sahur yapıyoruz. Allah bizim orucumuzu kabul eder mi? Evet bu soru hepimize soruldu aslında. Büyük bir açlık ve kuraklığın hüküm sürdüğü kara kıta Afrika'da, dünyanın yaşanması en zor kampları olan Sudan Darfur Kampları, Somali Dadab kampı ve Kenya'nın Kakuma kampında iftar organizeleri^düzenlemekteyiz. Sadece Dadab kampında yetimler, sakatlar ve yaşlılar olmak üzere günlük binlerce kişiye iftar ve sahur vermekteyiz. Ama bunlar çok yetersiz. BM'in bu kamplarda yardımı durduracağını açıklamasıyla birlikte gerçekten ne sahur ne de iftar yapabiliyorlar. Oruçlarını aç tutuyorlar. Bütün kardeşlerimizi, sivil toplum örgütlerini ve tüm Kamuoyunu şu bereketli günlerde Afrika'ya, kardeşlerimize yardıma davet ediyoruz" dedi.

Balkanlarda devam eden çalışmaları hakkında da bilgi veren Kaya, "2014 yılı başından bu yana özellikle Balkanlarda başlattığımız çalışmalar sonrasında Arnavutluk, Kosova, Karadağ'da Ramazan gıda paketleri yetim ailelerine ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık. Yaklaşık bir ay önce yine bu bölgelerde, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 550 çocuğu sünnet yaptık.Balkanlara yaptığımız ziyaretlerde oradaki Müslümanların namaz kılacak camileri yok edilmiş, yıkılmış ve satılmış bir şekilde görmek bizi derinden üzdü. Biz Balkanlarda 8 ülkede onlarca bölgede irşat çalışması yapmaktayız" dedi.

RİDA Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Pilgir de Ramazan çalışmalarının detayları hakkında bilgi verdi. Pilgir, "Dünyada Müslümanların yaşadığı sıkıntılar her yıl artmakta. Bizler Konya merkezli RİDA Derneği olarak gönüllülerimizin desteğiyle, 3 Kıtada binlerce yetime, yaşlıya, fakire ve kimsesize ulaşmaya çalışıyoruz.  Bu ramazan ayında da başta kara kıta Afrika olmak üzere Sudan, Somali ve Kenya'da iftar sofraları açıyor, insanlara gıda kolileri dağıtıyoruz. Ayrıca Balkanlarda Arnavutluk, Kosova, Karadağ, Bosna Hersek, Sancak ülkelerinde çalışmalarımız devam ediyor. Yine Bulgaristan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan ve Afganistan'da da yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere Ramazan çalışmalarımız devam etmekte. Ayrıca kan ve gözyaşının dinmediği Suriye ve Filistin'de de geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Ramazan çalışması yapmaktayız. Suriye Bayırbucak Türkmenleri ve Gazze'deki kardeşlerimizi bu yılda unutmadık" dedi. Yurt içinde de Ramazan çalışmalarını yürüten dernek tespit ettiği yetim ailesi, ihtiyaç sahibi ve Konya'da bulunan mültecilere Ramazan Gıda paketleri, giyim, ev eşyası gibi yardımların ulaştırılacağını kaydetti. Derneğe yapılan fitre, fidye ve sadaka bağışlarının da bu ülkelerde bizzat elden dağıtılacağını vurgulayan Pilgir çalışmalara destek isteyerek şunları söyledi. "Çok sınırlı bütçelerleyaptığımız bu çalışmalarımıza zekat ve hayırlarınızla desteklerinizi bekliyoruz. Bu yıl zekât listenize dâhil olmayı ümit ediyoruz.Derneğe yardımların banka hesap numaraları yoluyla, derneğin resmi web sitesi olan www.ridader.org üzerinden online bağışla ve bizzat derneğe müracaatla gerçekleştirilebilir. Detaylı bilgi için hayırseverlerimizin 0332.234 16 16 telefonundan çalışmalar hakkında detaylı bilgi alabilirler" dedi.

Son olarak RİDADerneği'nin çalışmalarının Ramazan ayı sonrasında da hız kesmeden devam edeceği ve gönüllülerin desteğiyle çalışma yaptıkları 3 kıtada, 18 ülkede ve kırktan fazla bölgede yetim çalışmasından, Aşevi çalışmalarına, Su Kuyusu çalışmalarından Mescit ve Medrese çalışmalarına, Kurban çalışmasından, İrşat faaliyetlerine kadar hizmetlerine devam edileceği açıklandı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim