Ribat Eğitim Vakfı ile Çumra Belediyesi'nin organize ettiği Kutlu Doğum programı Çumra'da Belediye Konferans Salonunda yapıldı. Gecede Abdullah Büyük Hoca Efendi, aile saadetinin önemini ve yuvaların muhafazasını Peygamber Efendimizden örneklerle anlattı.

Ribat Eğitim Vakfı Kutlu Doğum Programlarının 5.'si Çumra'da yapıldı. Çumra Belediyesi ile birlikte organize edilen geceye Çumra Belediye Başkanı Dr. Mehmet Oğuz, Çumra Müftüsü Bekir Yücel, Çumra Devlet Hastanesi Başhekimi Nihat Gedik, Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri, Musab Seyithan, İsmail Kayahan, Hüseyin Eşkin ile çok sayıda davetli katıldı.

Kuran Tilavetiyle başlayan programda Ribat Eğitim Vakfı Çumra Temsilcisi Mübin Altun dabir selamlama konuşması yaptı. Cahit Nazlı'nın ilahi konseri ile renk kattığı Kutlu Doğum programında bir konuşma yapan Çumra Belediye Başkanı Dr. Mehmet Oğuz, Çumra'da sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket ederek çok önemli bir hizmet çalışması başlattıklarını söyledi.

Gençlerin, yeni nesillerin eğitilmesinde sivil toplum kuruluşlarının çok önemli işlevleri olduğunu ifade eden Dr. Mehmet Oğuz, bu çerçevede Çumra'ya Ribat Eğitim Vakfı ile birlikte 150 yataklı bir öğrenci yurdu kazandıracaklarını ifade etti. Daha sonra Ribat Eğitim Vakfı Onursal Başkanı Abdullah Büyük Hoca Efendinin konferansına geçildi. Peygamber Efendimizin hayatından örneklerle aile saadetini anlatan Abdullah Büyük Hoca konferansta, "Kuran'ı Kerimi tanımadan evvel kadınlara hiç değer verilmezdi. Ne zaman ki Kuran'la buluştuk, tamamen yaklaşımımız değişti, kadınlarımıza değer vermeye, karşılarında nerede ise konuşmamaya başladık. Kuran kadının insan olduğunu ve insan olarak eşit olduğunu öğretmiştir. Peygamber Efendimizin hayatında kadına yönelik şiddet yok, kabalık yok, hatta kadına hürmet var saygı var.Aile saadeti de işte öncelikle kadına yönelik bu algının oluşması ile başlar. Ailenin bir birine karşı sevgisinin devam etmesi için kesinlikle eşlerin birbirlerine kendilerini sorması gerekir.Yuvaların sağlıklı bir şekilde yürümesi için 5 tane madde oluşturduk. Anlamayan zalimlik yapar, eşler birbirini iyi tanıyacaklar. Eşlerin helalleşmesi için nikah ahdi şarttır. Allah'ın emri, Peygamberin kavli, İmam-ı Azam'ın içtihadına riayet ederek nikah kıyılmalıdır, bu nikah böyle kıyıldıktan sonra da Allah ve Peygamberin çizgisinden çıkmayan bir hayat benimsenerek bu ailenin yaşam tarzını eşler oluşturmalıdır. Allah ve Resulünün emirlerinden kesinlikle çıkılmalıdır. Bir aile ilimle, kültürle buluşursa o kadar dini hayatını bilinçlenerek yaşar, ailelerin ilmileşmesi gerekir, ilmileşen dinileşir. Kadınların yaptığı işlere kesinlikle kötü demeyin. İki tarafın yaşadığı sıkıntıları hakem heyetinin huzurunda sulha ulaştırın" dedi. Program sonrasında ise Ribat Aşevi geceye katılanlara helva ikram etti.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim