11 Ayın Sultanı Ramazan başlıyor. Tüm İslam Alemi Teravih Namazı ile Ramazan'a "merhaba" diyecekler. İlk Sahura kalkılacak ve tüm İslam Alemi Ramazan Orucunu tutmaya başlayacak. Ramazan Ayının gelmesi ile tüm İslam Aleminde tatlı bir heyecan başladı. Yardımlaşmanın, birlik ve beraberliğin zirveye çıktığı Ramazan Ayı Dünya Müslümanları açısından da "umudun temsili" olarak kabul ediliyor.

Ribat Eğitim Vakfı da Ramazan hazırlıklarını tamamladı. Yurt içi ve yurt dışı iftar programları ile, zekat ve fitrelerin dünyadaki her Müslüman'a ulaşması için her türlü çalışmayı yapan Ribat Eğitim Vakfı, yurt içi iftar ve yardım çalışmalarını Ribat Aşevi ile, yurt dışı yardım çalışmalarını ise Ribat İnsanı Yardım Derneği ile yürütüyor.

Ribat Aşevinde Ramazan ayında her gün ihtiyaç sahiplerine iftar ikram edilecek. Bununla birlikte mobil ekiplerle tespit edilen muhtaç ailelere iftar ve sahur yemeği götürülecek.

Yurt dışında ise, Sudan, Somali, Moro başta olmak üzere, bütün mahzun coğrafyalara ayrı ayrı ekiplerle iftarlar, gıda yardımları yapılacak.  Bu çerçevede Sudan'a da 6 kişilik bir ekip Ramazan ayı boyunca yardımları ulaştırmak için gitti.  Ribat Eğitim Vakfı'nın yurt içi iftar bedeli 70 TL, yurt dışı iftar bedeli ise 40 TL olarak belirlendi.

Ramazan ayı boyunca, www.ribatinsaniyardim.org ile www.ribatasevi.org internet sitelerinden online bağış yapılabilecek.

Ayrıca 0332 350 79 79 ve 444 42 18 nolu telefon numaralarından da irtibata geçilerek hem banka hesap numaralarına, hem de makbuz karşılığında nakit olarak yardımlar yapılabiliyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, Ramazan ayının ümmetin birliğine ve dirliğine katkı yapmasını dileyerek, Ribat olarak mazlumun bu Ramazan'da yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Muzaffer Büyük, şunları kaydetti: "Biliyoruz bu Ramazan'da Müslüman coğrafya kan gölü. Her gün onlarca Müslüman'ın ya Amerika, İsrail gibi ülkelerin uçakları ile ya da ne yazık ki Müslümanların eliyle öldürüldüğünü duyuyoruz. Aslında bu haberler her günün acıyla, hüzünle geçmesine vesile oluyor. Ama ne yapabiliriz, elimizden ne yazık ki bugün için bir şey gelmemektedir. Müslüman coğrafyadaki kanı durdurmaya gücümüz yetmiyor. Bu çerçevede bu Ramazan'da Müslüman coğrafyada kanın durması için Yüce Mevla'mıza bolca dua edeceğiz, İslam aleminin birliği, dirliği için dua edeceğiz. Müstekbirlerin oyunlarının bozulması için, İslam Alemini bir birine düşüren kafirler topluluğunun planlarının yerle bir olması için dua edeceğiz. Bu arada elbette ki boş da durmayacağız, Ramazan neşesinin tüm İslam coğrafyasına yayılması için, kardeşlerimizin bir şekilde bu Ramazan Ayını hissetmeleri için mücadele edeceğiz. Bu çerçevede hem ülkemizde yardıma muhtaçlar için hem de Mazlum Coğrafyalardaki kardeşlerimiz için tüm Ribat olarak seferber olmuş durumdayız.

Yurt içinde, Ribat Aşevimiz ve illerdeki ve ilçelerdeki temsilciliklerimiz ile; yurt dışında ise Ribat İnsani Yardım Derneğimiz ile Ramazan Sevincinin bütün Müslüman'ları kucaklaması için mücadele edeceğiz. Zekatlarımız, fitrelerimiz ve diğer yardımlarımız özenle en güzel bir şekilde yerine ulaştırılacaktır. Bunun için geniş bir ekip oluşturduk.  Birliğimizin, dirliğimizin ayı Ramazan'ın bu çerçevede bütün İslam Alemine huzur, saadet, barış getirmesini Yüce Mevla'mızdan niyaz ediyoruz. Ramazan sevincimizin daim olmasını diliyor, Rabbimizin bu mübarek günlerin feyiz ve ihsanına hepimizi nail kılmasını diliyoruz."

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim