Ribat Eğitim Vakfı olarak Müslüman coğrafyada birçok mazlumun yanında olduklarını söyleyen Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Çay, kış aylarında Konya ve Türkiye genelinde birçok bölgede yaptığı yardımların yanında yurtdışındaki çalışmalarını da anlattı.  

10 BİN KİŞİYE YARDIM YAPILDI

Abdullah Çay, Sudan’daki yardım yaptıkları sırada karşılaştıkları manzaralar karşısında sık sık duygulu anlar yaşadıklarını da söyledi. İnsanların barakalarda yaşadığını aynı zamanda birçok hastalıkla boğuştuklarını söyleyen Çay, “Sudan’da iş savaştan sonra halk tamamen perişan olmuş durumda. Yer altı kaynaklarını sömürge ülkeler, ülkenin yönetenleriyle birlikte çıkartıyorlar. Bu yeraltı kaynakları gelirinden halk hiç faydalanmıyor. Halkın neredeyse yarıdan fazlası yardıma muhtaç ve birçoğu hastalıkla boğuşuyor. Yardım yapmaya başladığımızda bizlerin Müslüman ve aynı zamanda Türk olduğumuz anlayınca çok sevindiler. Orada 10 bin kişiye yardım yaptık. Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı çok seviyorlar. Bizlerin Türk olduğunu anlayınca bizlere sarılmadan gitmiyorlar ve bizi bir kurtarıcı olarak görüyorlar” şeklinde konuştu.

8 FIRIN VE CAMİ YAPILACAK

Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdullah Çay, Vakıf olarak Sudan’a yardımların tüm hızıyla devam edeceğini söyledi. Burada yapılan insanı yardımların yanında Sudan’da birçok su kuyusu açtıklarını söyleyen Çay, Şubat ayında da 6 faklı noktada su kuyusunun açılacağını dile getirdi.

Çay, zaman zaman ekmek sıkıntısının yaşandığı ülkede 20 bin Sudanlıya ekmek çıkaracak 8 fırının Türkiye'den yola çıktığını sözlerine ekledi. Son olarak yaklaşık bin kişilik caminin yapımı için geniş çalışmalar yapıldığını söyleyen Çay, “2019 Haziran ayı içinde çamimizin inşaatı başlayacak. Bunun için şimdiden yardımseverlerden yardımlar kabul ediyoruz. Bizim sudan’da olmamız Türkiye’nin mazlumların yanında her zaman olduğunun bir göstergesidir” dedi. Çay Sudan ile ilgili son olarak, 2009'da Niyala kentinde aşevi hizmetiyle Sudan'daki çalışmalarına başladıklarını, 2011'den bu yana da başkent Hartum’da yardımların yanı sıra hafız yetiştirme gibi eğitim faaliyetlerini de yürüttüklerini söyledi.

HER ZAMAN MAZLUMLARIN YANINDAYIZ

Ribat Başkan Yardımcısı Abdullah Çay, yurtdışındaki faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürdüklerini de anlattı. Bu kapsamda, son olarak; Yemen, Moro, Doğu Türkistan ve Arakan’da yardım projelerini hayata geçirdiklerini söyleyen Çay, “Ribat olarak her zaman mazlumların yanında olmaya çalışıyoruz. Son olarak Sudan yardımımızın yanında bu ay içinde Yemen’e 10 kişilik ekiple yardım götürmeye çalışıyoruz. Vize işlerimizi tamamlandıktan sonra Yemen’de birçok aileye yardım götüreceğiz. Bunun için yardımseverlerimizden Yemen’e gıda kolisi hazırlatıyoruz. Şu an için orada en önemli olan yiyecek. Bir çok insan açlıktan ve susuzluktan ölmek üzere. Bunların yanında cep telefonu oparatörlerinden de ‘Bağış’ yazıp 2602’ye SMS atarak 5 liralık yardımda bulunabiliyorlar” diye konuştu. Çay son olarak, mazlumlara gıda ve nakit yardımı bulunmaya devam edeceklerini söyleyerek yardımseverlerden bu konuda destek olmasını istedi. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim