Renault ve Dacia yetkili bayisi Çelik Motorlu Araçlar Satış Müdürü Bülent Tutar önceliklerinin müşteri memnuniyeti olduğunu belirterek, "Müşterilerin istek ve şikâyetleri daima birinci önceliğimizdir. Renault'da Sözümüz Söz' sloganı altında çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

 

Türkiye'de otomobil piyasası sürekli harekelenirken güvenilirlik, müşteri memnuniyeti ve kurumsallık öne çıkmaya başladı. Bu anlamada Konya'daki otomobil bayileri de müşteri memnuniyetini ön planda tutmaya çalışıyor. Araç satışından servis ağına kadar müşterilerinin yanında olan otomobil bayileri birinci kalite hizmet vermenin derdinde. Yıllardır kaliteli hizmet verme anlayışı içinde bulunan firmalardan biri de Çelik Motorlu Araçlar. Renault ve Dacia'nın bölge bayisi olan Çelik Motorlu Araçlar, 'Sözümüz söz' sloganı ile sektörde ilerlemesini sürdürüyor.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ BİRİNCİ ÖNCELİK

Renault ve Dacia yetkili bayisi Çelik Motorlu Araçlar Satış Müdürü Bülent Tutar, müşteri odaklı çalıştıklarını, müşterilerin öneri ve şikâyetlerinin kendileri için öncelik olduğuna değinerek, "Renault'da müşterilerimizin memnuniyeti birinci önceliğimizdir. Hem sıfır araçlarda hem de ikinci el araçlarda koşulsuz müşteri memnuniyetini gözetiyoruz. 'Renault'da Sözümüz Söz' sloganı altında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamda sıfır ve ikinci el araçlarda Renault ve Dacia'yı ele alacak olursak bir müşteri hizmetleri birimi bulunmaktadır. Bu müşteri hizmetleri birimi Renault bayilerinin bünyesinde bulunan müşteri temsilcileri vasıtasıyla mevcut ya da müşterilerden gelen şikâyetleri birinci ağızdan ele alır, talep olan bayilere ya da şikâyet olan bayilere göre de yönlendirmesini yapar. Sonuca ulaşıp ulaşmadığını da tekrar müşterisini arayarak teyit eder. Yani ne bayinin ne de orda ki müşteri temsilcisinin herhangi bir şekilde olur ya da olmaz demesi ile kesinlikle yargıya varılmaz. Kesinlikle sonuç müşteri odaklı olur. Aksi takdirde açılan dosya kapanmaz ve dolayısı ile müşteri şikâyeti olarak belirlenir" ifadelerini kullandı.

RENAULT'TA GARANTİ  ÖN PLANDA

Hatanın müşteri ile mi yoksa üretim ile mi ilgili olduğunun saptanmasının önemli olduğuna değinen Tutar, "Burada şuna dikkat etmemiz lazım. Birinci önceliğimiz kullandığımız veya arıza yaptığı düşündüğümüz bölümün bizim hatamızdan mı yoksa üretici hatasından mı olduğunu önce tespit ettirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla bir dünya markası olan Renault kendi hatasından dolayı arıza vermiş bir parçayı müşteri hatası diye kesinlikle lanse edemez. Bu mümkün değildir. Şayet müşterinin böyle hassas olduğu konularda da yine elinden gelen tüm imkânları kullanır. Garanti kapsamı içinde müşterisine yardımcı olmaya çalışır. Dolayısıyla bizde onu temsil eden bir bayi olarak ve Renault markasını temsil eden tek bölge bayisi olarak bizde onun beyanatlarını müşteriye yansıtmakla mükellef durumdayız" diye konuştu.

HER KONUDA MÜŞTERİNİN YANINDAYIZ

Renault markasının kontrollerini bununla da kısıtlamadığına değinen Tutar, "Bunun kontrol mecrası bununla da bitmiyor. Renault'un kalite anlayışı çerçevesinde satış ve servisi ayrı ayrı puanladığı, denetlediği ve bunun karşılığında sizi ölçtüğü bir değerlendirme sistemi var. Sizin bir yıl önce ne not aldığınız ve ya müşteriye nasıl davrandığınız ellerinde bulunuyor. Dolayısı ile Renault'tan bir müşterinin ben memnuniyetsizim diye ayrılması çok zor bir durum. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Renault eğer ki kendi üretiminden kaynaklı bir hata olduğu takdirde gerektiğinde aracı yenisi ile değiştirerek müşteri memnuniyeti için elinden geleni yapmaktadır" diye belirtti.

ONAY ALINMADAN ÜCRETLİ BİR İŞLEM YAPILMAZ

Tutar ayrıca müşterilerden onay alınmadan kesinlikle ücretli bir işlem yapılmadığını belirtti. Ücretli yapılan tüm bakım ve onarım işlemlerine 2 yıl garanti verildiğini söyledi. Bakım ve onarım esnasında araç yaşına göre artan indirim fırsatlarının olduğunun da altını çizen Tutar, her aşamada müşteri odaklı düşündüklerini ve bu yönde çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

'KAMPANYALAR DESTEKLENDİRİLDİ'

Renault olarak müşterilerin menfaatleri için çalıştıklarını ve kampanyalarını sürekli destekleyerek arttırdıklarının altını çizen Tutar, "Kampanyalarımızda geçen aya oranla daha da arttırılmış desteklerle devam etmektedir. 15 bin lira 15 ay sıfır faiz yerine hemen ödemeye başlamada 18 bin lira 18 ay sıfır faiz kampanyası ve ocakta ödemeye başlamak isteyenler için de 15 bin lira 15 ay sıfır faiz gibi kredi seçenekleri sunuluyor" dedi.

FLUENCE'DE KENDİ HAS KAMPANYA

Fluence marka araçların kendisine has kampanyaları olduğunu sözlerine ekleyen Tutar, "Fluence'de durum biraz daha değişik halde bulunuyor. Daha cazip bir kampanyası var. Kendine özel 40 bin lira 24 ay sıfır faizimkanı sunulmaktadır. Yine ticari araçlarımızın yüzde yüzünde kredi imkânı bulunuyor. Bir ayrım yapamam ancak talep yoğunluğu hangisinde derseniz Clio Hatchback aracımızın tüm modellerinde dizel ve benzin olsun talep oldukça yoğun gözükmektedir. Satın alma maliyeti düşük bir araç olduğu için tercih sırasının da başında geliyor. 41 bin liradan başlayan benzinli araçlarımız var. Müşterilerimiz kanunun ön gördüğü peşinatı verip kalanı da düşük taksitlerle ödeyerek araç sahibi olabiliyorlar. Bunun dışında Fluence'ın üst paketlerini yok satıyoruz. Kangoo model aracımızın da keza üst paketleri yeni yeni elimize gelmeye başladı. Onlara da müşterilerimizin talebi oldukça yoğun bir şekilde devam ediyor. Ticari araçlarda da hem okul hem servis minibüsleri satışlarımız var. İki ayrı kategoride değerlendiriyoruz. Hem minibüs tek teker hem de otobüs çift teker olarak. 16 + 1 ve 19 +1 olarak ikiye ayırıyoruz servis ve okul aracı olarak. Konya'da ki pazarın da büyük oranda sahibiyiz. Yeni trafik aracımızı müşterilerimizin görmelerini ise kesinlikle tavsiye ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

RENAULT KADJAR YOĞUN İLGİ GÖRECEK

Renault ve Dacia yetkili bayisi Çelik Motorlu Araçlar Satış Müdürü Bülent Tutar, Renault'un son teknoloji üretim aracı olan Kadjar için macera ve doğa tutkunlarını kesinlikle araç tanıtımına beklediğini belirtirken, "25 Hazirandan itibaren Türkiye basın lansmanı yapılacak olan RenaultKadjar müşterilerimizle buluşacak. Biz Kadjar'ın test aracını hazırladık. 25 Hazirandan itibaren tüm müşterilerimizi bu son teknoloji aracımızı kullanmaya davet ediyoruz. Kadjar'da yenilenen teknolojiler kullanılıyor. Bunlardan bir kaçını sayacak olursak keşif paketi, panorama paketi,  kutup paketi adı altında teknolojik ve aksesuar donanımları mevcuttur. Bunların içinde eller serbest park sistemi, 360 derece park destek sistemi, kör nokta uyarı sistemi gibi aracın güvenlik donanımlarını destekleyen ileri sürüş teknikleri var. Panorama paketinde yine panoramik cam tavan mevcut hale getirildi. Pek çok ayrıcalıklı özellikle müşterilerimiz bu yeni aracımızı alabilirler. Renault Kadjar, macerayı seven çocuklu geniş aileler ya da çekirdek ailelerin her noktada kullanabilmeleri amacı ile için üretildi. Dediğim gibi doğayı ve macerayı sevenlerin kullanabileceği ve otomobil sınıfında vergilendirilmiş bir aracımız. Otomobil sınıfında vergilendirilmesi müşterilerimiz açısından bir avantaj sağlıyor. Tüm müşterilerimizi Kadjarı görmeye ve denemeye davet ediyoruz. Şundan emin olsunlar ki yeni aracımız tüm müşterilerimizde araç sürüşünü tam bir keyif haline getirecektir" diyerek sözlerine son verdi.

BEDRİ CAN ÖZBEY

 

Editör: TE Bilişim