11 ayın sultanı Ramazan ayında 'Gel ne olursan ol yine gel' diyerek dünyayı İslam'a davet eden Hz. Mevlana'nın dergahı, ziyaretçi akınına uğruyor. Topkapı Sarayı'ndan sonra yıllık 2 milyon turist ile Türkiye'nin ikinci en fazla ziyaret edilen müzesi olan Mevlana Müzesi, Ramazan'ın ilk günleri olmasına rağmen yoğun ziyaretçi alıyor. Türkiye ve dünyanın 4 bir tarafından gelen ziyaretçiler, Hz. Mevlana'nın diyarında Ramazan ayına tanık oluyor. Özellikle yerli ziyaretçiler, Ramazan ayında dergaha Ramazan akını gerçekleştirdi. Konya'nın Ramazan ayındaki manevi havasına şahit olan yerli ziyaretçiler, etkilenip birkaç gün fazla konaklamayı tercih ediyor.

GÜNÜBİRLİK DERGAH ZİYARETİ

Tokat'tan Hz. Mevlana'nın diyarına gelen Çelik ailesi, ilk defa geldiklerini, Ramazan ayında geldikleri için de ayrı bir manevi duygu hissettiklerini dile getirdi. Ailenin babası Yakup Çelik, "Uzun zamandır Hz. Mevlana'yı ziyarete gelmeyi istiyorduk. Bu yıl yıllık iznim Ramazan'a denk geldi. Fırsat bilip Ramazan'da ilk haftası gelelim dedik. İlk başta korktuk oruçlu iken zor olur diye. Fakat Konya'nın manevi havasında oruç tutmanın ayrı bir keyif olduğunun farkına vardık. Gerçekten Hz. Mevlana'nın gölgesinde Ramazan havasını teneffüs etmek büyük bir güzellik. Biz günü birlik düşünüyorduk ziyareti. Bu güzel şehirde birkaç gün Ramazan geçirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.

RAMAZAN KONYA'DA ÇOK GÜZEL

Korkutan ailesi de her yıl Hz. Mevlana'yı ziyaret eden Ankaralı ailelerden bir tanesi. Baba Yusuf Korkutan, 3 yıldır geldiklerini ama Ramazan ayında ilk defa geldiklerini, Ramazan'da farklı olduğunun farkına vardıklarını dile getirdi. Korkutan, "3 yıldır arkadaşlarım ve ailemle ile sürekli geliyoruz. Biz genellikle Şeb-i Arus haftasını tercih ediyorduk. Bu yıl Ramazan ayının ilk haftası gelmeye karar verdik. Gerçekten Ramazan ayında ayrı bir atmosfer var. Konya'nın bu manevi duygusu insana Ramazan ayında olduğumuzu belirgin bir şekilde hissettiriyor" ifadelerini kullandı. Öte yandan, Ramazan iznine gelen gurbetçi Konyalılar da dergahta yoğunluk oluşturanların başında geliyor. Konyalı ve diğer illerdeki gurbetçiler Dergâh'a akın ederek, Hz. Mevlana'ya Ramazan ziyaretlerini gerçekleştiriyor.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Editör: TE Bilişim