Tarihte hiçbir hakkın kolay elde edilmediğini ifade eden Polis Emeklileri Dernek Başkanı Recep Oğuz, polisin sendika kurmasıyla kıyametin kopmayacağını söyledi.
 Hükümetin insafına terkedilmiş polisin hak aramada zorlandığını vurgulayan Dernek Başkanı Recep Oğuz, “İşine geldi mi 657'li memur yapılan polis, hak arama söz konusu olduğunda 3201'li sayılmaktadır. Ya diğer memurlar gibi olalım ya da askerler gibi bağımsız kanunumuz olsun. Polis Emeklileri Derneği olarak çalışan polisin sorunlarını her alana taşıyoruz. Aşırı mesai, düşük ücret ve tazminat, sonrasında emeklilikte akıl almaz haksızlık., anayasamızda ve imza attığımız uluslararası hukukta polise sendika kurma yasağı yok. Birleşmiş Milletler'de kısıtlama var ama sendika kurma yasağı bulunmuyor. Görülen o ki hak verilmez alınır. Yasak olmadığına göre sendika isteyen polise bu hakkı çok görülmemelidir” diye konuştu.

Artık polisin de özlük haklarının verilmesini ve sosyal durumunun düzeltilmesini istediğini belirten Dernek Başkanı Recep Oğuz, “Hukukun her alanında Fransa, İtalya, ve İsviçre'yi takip ediyoruz da iş polis sendikasına gelince neden takip etmiyoruz. Bütün kurumlar normale dönerken polise haksızlık yapılmaktadır. Sendikalı polis hem keyfi muamelelere maruz kalmayacak hem de hak arayanlara karşı empati kurup makul müdahelede bulunacaktır. Teşkilatta çalıştık devlet desteğini hissetmedik, emekli olduk mağdur olduk, STK kurduk destek yerine ceza ödedik. Artık poliste 1 Mayıs Töreni'nde yerini almalı, hakettiğinin karşılığını almanın hazzıyla bayramını kutlamalıdır.
HABER MERKEZİ 
Editör: TE Bilişim