Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) yapılan son dakika açıklamasında, "Tel Abyad bölgesinde 20 Ekim 2019 tarihinde keşif gözetleme görevi esnasında PKK/YPG'li teröristlerin açtığı tanksavar ve hafif silah ateşi neticesinde bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır" denildi.

BAKANLIKTAN BİR AÇIKLAMA DAHA: 20 TACİZ ATIŞI YAPILDI

Milli Savunma Bakanlığından, ABD ile 17 Ekim'de yapılan Güvenli Bölge Mutabakatı'na rağmen PKK/YPG'li teröristlerce 20 taciz/ihlal gerçekleştirildiği bildirildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "ABD ile 17 Ekim 2019 tarihinde yapılan Güvenli Bölge Mutabakatı'na rağmen PKK/YPG'li teröristler tarafından 20 taciz/ihlal gerçekleştirilmiştir. Mutabakata aykırı tüm bu eylemlere rağmen dün çoğu ambulanstan oluşan 39 araçlık bir konvoyun Resulayn'a emniyetle giriş ve çıkışı sağlanmış, yaralıların ve bazı kişilerin bölgeden emniyetle tahliyesi gerçekleşmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz" ifadeleri kullanıldı.

ÇAVUŞOĞLU KİRLİ OYUNU DEŞİFRE ETTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, PKK/YPG'nin taciz atışları için "ABD'nin talimatına rağmen taciz ihlalleri yapıyorlar. ABD de terör örgütüne güvenmemesi gerektiğini görmüştür herhalde. Buradaki kasıtları şu: Türkiye karşılık versin. Onlar da bunun kara propagandasını yapsın!" ifadelerini kullandı.

HAREKATA 120 SAATLİK MOLA

Türkiye'nin terör devleti kurulmasını engellemek ve Suriyelilerin kendi ülkelerine dönüşünü sağlamak için başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na, 10. gününde ara verilmişti. Mike Pence liderliğinde Ankara'ya gelen ABD heyetiyle Beştepe'de 4 saat süren toplantı yapılmış, görüşmeler sonunda Türkiye operasyona 120 saat (5 gün) ara vermişti. Bu zaman zarfında PKK/PYD/YPG/SDG, Suriye'nin kuzeyinde kontrol altında tuttuğu bölgelerden silahlarını bırakarak çekilecek. Eğer örgüt bölgeden çıkmazsa, operasyon kaldığı yerden devam edecek.

Editör: TE Bilişim