Konya Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren firmalar ve araştırmacılar ile Selçuk Üniversitesi öğretim üyelerinin patent başvurularına destek olmak amacıyla Türk Patent Enstitüsü işbirliğiyle “Patent Günü” düzenledi. Akademisyenler ile sanayicilere patent temini konusunda izlemeleri gereken yol anlatıldı.
 Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen Patent Günü’ne Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir, Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Botsalı, Türk Patent Enstitüsü’nden Uzman Yardımcısı Atalay Berk Damgacıoğlu, öğretim üyeleri, sanayiciler ve işadamları katıldı. Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Botsalı, önceliklerinin Selçuk Üniversitesi’nde ve Konya’da fikri ve sinai mülkiyet hakları bilincinin geliştirilmesi ile alınan patent sayısının artırılması olduğunu söyledi. Prof. Dr. Botsalı, “Üniversitemizde ve bölgemizde patent konusunda gerekli duyarlılığın oluşturulması, konuyla ilgili bilgilendirme yapılması, tüm kesimlerden gelebilecek patent başvurularının özendirilmesi ve temin edilmesini amaçlıyoruz. Ülkelerin teknolojik gelişmişlik düzeyinin belirlenmesinde kullanılan kriterlerden biri de tescil edilen patent sayısıdır. Tescil edilen patent sayısı üniversitelerin sınıflandırılması ve akademisyenlerin performans belirlemesinde de kullanılan kriterlerden biridir. ABD’deki ve Dünya’daki birçok büyük üniversite, üretilen bilginin sanayiye ve endüstriye aktarılmasını Teknolojik Transfer Ofisleri ile yapmaktadır. Teknokent bünyesinde Teknolojik Transfer Ofisleri kurup, sanayicilerimiz ve akademisyenlerimize daha faydalı olmaya çalışacağız” dedi.
 “BİLİMSEL ARAŞTIRMALARDA ATAKTAYIZ”
Selçuk Üniversitesi’nin özellikle son yıllarda bilimsel araştırmalarda önemli mesafe kat ettiğini bunda Teknokent’in de önemli bir payı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Bilir, “Bugüne kadar Bilimsel Araştırmalar Proje Merkezimiz (BAP) öncülüğünde 2 bin 500 akademik personelimizi uluslar arası etkinliklere gönderdik. 2010 yılı sonuna kadar da yurtdışında tebliğ sunan akademik personel sayımızın 1000’i geçeceğini tahmin ediyoruz. 5 bin civarında akademik personelimiz olduğunu düşünülürse bu her 5 akademisyenden birinin yurtdışında bilimsel bir etkinliğe katıldığı anlamına geliyor. Bunun çok önemli bir rakam olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu .Türk Patent Enstitüsü Uzman Yardımcısı Atalay Berk Damgacıoğlu da toplantıda  ‘Patent Hakları, Başvurusu ve Araştırması’ konulu sunumunu gerçekleştirdi. 
Editör: TE Bilişim