Konya'da ilk çocuklarını kalp nakli yapılamadığı için 1,5 yaşında kaybeden Kadir ve Ayşe Canatay çiftinin, dünyaya gelen ikinci çocukları Özlem bebeğin de karın içi bazı organları göğüs boşluğunda doğdu. Hemen müdahale edilmediğinde hayatını kaybedecek olan Özlem bebek henüz 4 saatlikken yapılan operasyonla organlar yerine yerleştirildi. 
Yaklaşık 8 yıl önce evlenen Kadir (27) ve Ayşe Canatay (27) çiftinin ilk bebekleri Havvanur, kalbinde tümör ile doğdu. Genç çiftin kızları Havvanur 1,5 yaşındayken kalp nakli yapılamadığı için yaşamını yitirdi. Canatay çiftinin iki ay önce 'Özlem' adını verdikleri kızları dünyaya geldi. Morarmış bir şekilde dünyaya gelen ve nefes alıp vermede çok zorlandığı tespit edilen bebek, solunum cihazına bağlandı. Kas tabakasındaki delik nedeniyle karın içi organları göğüs boşluğunda olduğu belirlenen Özlem bebek 4 saatlikken Başkent Üniversitesi Konya Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde başarılı bir operasyon geçirdi. Ameliyatı gerçekleştiren Çocuk Cerrahı Prof. Dr. Selçuk Yücesan ile Uzman Doktor İshak Akıllıoğlu, Özlem bebeğin akciğeri ve kalbine de baskı yapan göğüs boşluğundaki karaciğer, dalak ve bağırsakları yerine yerleştirildi. 
AYNI ACIYI TEKRAR YAŞAMAK İSTEMİYORLAR
Baba Kadir Canatay ilk bebeklerini kaybettikten sonra duyulan çocuk hasreti ve bebeklerine sağlık problemleri nedeniyle hemen kucaklarına alamadıkları için ''Özlem'' adını verdiklerini söyledi. Bebeklerinin günlerce hastanede yattığını belirten Canatay, ''Evlat acısı yaşadığımız için tekrar aynı şeyi yaşamak istemiyorduk. Çok korktuk. Bu nedenle yaşamasını çok istediğimiz kızım dünyaya geldikten sonra adeta zamanla yarıştık. Morarmış şekilde dünyaya gelen bebeğimiz göğüs boşluğunda olan organları yerine yerleştirildi. Şimdi sağlık durumu iyi. Sadece dudak yarığından dolayı bir operasyon daha geçirecek'' dedi. Anne Ayşe Canatay ise ilk kızlarının acısını dindirmeyi umut ettikleri bebekleri Özlem'in de sağlık problemleriyle doğduğunu ifade etti. Ancak zamanında yapılan müdahaleyle sevindiklerini ve kızlarının yaşama tutunduğunu anlatan Canatay, kızıyla geçirecekleri mutlu günlerin hayalini kurduklarını bildirdi. Hastanenin Çocuk Cerrahı Prof. Dr. Selçuk Yücesan, bebeklerin karın ve göğüs boşluklarının birleşik doğduğunu dile getirdi. Yücesan, şunları kaydetti: ''Bu çocukta nadir görülen bir rahatsızlık ortaya çıkmış. Diyafram dediğimiz çok ince kas tabakası sol tarafta geniş bir deliğe sahip olduğundan karın içi organlar buradan göğüs boşluğuna çıkmış. Akciğer ve kalbe bu şekilde basınç artınca solunumu azalan bebek solunum cihazına bağlandı. Morarmış haldeydi. Çocuğa acil müdahale yapılması gerekiyordu. Çünkü bu tür vakalara müdahale yapılmazsa yaşaması mucizelere bağlanmış olur. Biz çocuk henüz 4 saatlikken karaciğer, dalak ve bağırsakları yerine yerleştirdik. Mevcut deliği de kapattık. Bebeğin sağlık durumu iyi.''
AA
Editör: TE Bilişim