Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezlerinden biri olarak bilinen kestane, özellikle akşam saatlerinde sohbetlerin yanındaki en güzel lezzetlerden biri olarak göze çarpıyor. Bu kapsamda kar yağışlı ve soğuk geçen Konya'da da sohbetler kuruyemişle ve kestane sıcaklığıyla birleşiyor. Hal böyle olunca, kuruyemişçiler de kış aylarında kuruyemiş ve kestane satışlarını artırıyor. Hatta bu konuda vatandaşa daha iyi hizmet vermek amacıyla farklılıklar da ortaya çıkıyor. Taşfırın Kuruyemiş de bu farklılığı ortaya koyan işletmelerden bir tanesi olarak dikkat çekiyor. 5 yıldır vatandaşlara hizmet veren işletme, Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor. Kış aylarında kestaneyi taş fırında pişirerek satışını gerçekleştiren işletme, vatandaşlar tarafından oldukça ilgi görüyor.

SİPARİŞ ALINARAK MÜŞTERİ GELENE KADAR HAZIRLANIYOR

Konuyla ilgili bilgi veren Taşfırın Kuruyemiş İşletme Sahibi Hüseyin Erdoğdu, 5 yıldır bu işi yaptıklarını ve kestaneye yoğun bir ilgi olduğunu söyledi. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, taşfırında kestane pişirdiklerini belirten Erdoğdu şöyle devam etti, "Bu işi ilk yapmaya başladığımızdan bu yana, vatandaşların büyük ilgisini çekti ve büyük rağbet görüyor. Türkiye'de taşfırında kestane pişiren bildiğimiz kadarıyla tekiz. Kestaneleri fırına 17.00 – 18.00 arası atıyoruz. Müşterilerimiz gün içerisinde işindeyken siparişini veriyor. İş çıkışı hazırlanmış şekilde sıcak sıcak buradan alarak evine götürüyor. Bu da müşteriyi oldukça memnun ediyor." 

SOBALAR AZALINCA PİŞMİŞE RAĞBET ARTTI

Önceleri kestanenin daha çok çiğ şekilde alınarak evlerde sobaların üzerinde yapıldığını hatırlatan Erdoğdu, soba kullanımının azalmasıyla birlikte bu durumun da yavaş yavaş azalmaya başladığını söyledi. Bu nedenle, taşfırında pişirilen kestaneye ilginin büyük olduğunu belirten Erdoğdu, "Vatandaşlar artık sobalar olmayınca, kestane pişiremiyor. Olan da uğraşmak istemiyor. Biz burada pişirerek vatandaş için hazırlıyoruz. Bu da vatandaş için iyi bir hizmet oluyor. O yüzden her gün yoğun bir şekilde kestane satışı yapıyoruz. Günde 20-25 kilogram civarında kestane satışı yapıyoruz" dedi. 

YERLİ VE KALİTELİ ÜRÜN KULLANILIYOR

Ürünlerinde kaliteye önem verdiklerini belirten Erdoğdu, "Ürünlerimiz kendi yöresinden alınarak vatandaşlarımıza sunuluyor. Çünkü biz kaliteye önem veriyoruz. Vatandaş da bu durumdan oldukça memnun. Daha çok yerli ürünleri satıyoruz. Bu da bizim temel prensiplerimiz arasında. Yerli ürünleri tercih ederek yerli sermayeye ve ekonomiye katkı sunma düşüncesindeyiz" şeklinde konuştu. 

KIŞ SOHBETLERİ KURUYEMİŞSİZ GEÇMİYOR

Kışın vatandaşların soğuk olması nedeniyle fazla dışarı çıkamadıklarını, daha çok ev ortamlarında sohbetler yaptıklarını ifade eden Erdoğdu, bu durumun kuruyemiş satışlarını artırdığının bilgisini verdi. Her çeşit kuruyemişin satıldığını belirten Erdoğdu, şu bilgileri verdi, "Kış aylarında akşamlar uzun. Havalar da soğuk. Bu nedenle vatandaş dışarı çok çıkmıyor. Böylece vatandaşlar evlerine kuruyemiş alarak aile, eş, dost, arkadaşlarıyla muhabbetler ediyorlar. Bu nedenle satışlar da artıyor kış aylarında. Her çeşit kuruyemiş satılıyor. Her bütçeye uygun farklı çeşitler var."

KIZ İSTEME, SÖZ, NİŞAN, ÇETNEVİR TEPSİLERİ DİKKAT ÇEKİYOR

Bunun yanında kız isteme, söz, nişan ve çetnevir gibi özel günler de, kuruyemişlerle daha özel hale getiriliyor. Taşfırın Kuruyemiş, bu noktada da önemli bir hizmet gerçekleştiriyor. Yeni evlenecek çiftlerin özel günlerinde özel tepsiler hazırlayarak vatandaşlara sunan Taşfırın Kuruyemiş, bu hizmetle de dikkat çekiyor. İsteğe göre hazırlanan kuruyemiş tepsileri, özenle yerleştirilerek güzel bir hale getiriliyor. Böylece özel günler daha da renklendiriliyor. 

ABDULLAH AKİF SOLAK 

Editör: TE Bilişim