İl Genel Meclisi, Haziran ayı toplantılarının üçüncü birleşimine açılış ve yoklama ile başladı. İhtisas komisyonlarının Mayıs ayında yaptığı çalışmaların raporlarının ele alındığı birleşimde ilk olarak İl Özel İdaresi Altyapı ve Ulaşım Daire Başkanı Ramazan Şevik, biriminin çalışmalarına yönelik Meclis üyelerini bilgilendirme sunumu yaptı. Yağışların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle henüz asfalt sezonunu başlatamadıklarını dile getiren Şevik, yağmurların durması ve havaların ısınmasıyla 2011 programına aldıkları yolların yapımına süratle başlayacaklarını dile getirdi.
Şevik, çalışmaları ile ilgili şu bilgiyi verdi: “Bu yıl Köydes ve Özel İdare ödenekleriyle toplam 100,6 km 1. kat asfalt, 295,5 km temel malzemeli 2. kat asfalt, 411,7 2. kat asfalt ve 29 km malzeme alımı olmak üzere toplam 836,80 km. yol yapacağız. 512 km. köy yolunun ihalesi yapıldı. Müteahhitler asfalt sezonuna yetiştirmek üzere yolların sıkıştırma ve malzeme serimi işlemine başladı. İhalesi yapılmayan yol kalmadı. Müteahhitlerle sözleşme imzalayıp iş teslim edildi. Ancak yağış nedeniyle sezona başlayamadıysak da işlerimizi sezonunda tamamlamak için önlemlerimizi aldık. 2011 yılı için malzeme alımımız tamamlandı. Önümüzdeki hafta asfalt çalışmalarımıza başlıyoruz. Ekiplerimizin yoğun çalışmalarıyla içme suyu, trafik levhaları hizmetlerimiz de devam ediyor.”
İl Genel Meclisi’nin Köydes ve İl Özel İdaresi programlamasının, hedef doğrultusunda devam ettiğini dile getiren Meclis Başkanı Selvi, “Araç ve personel takviyesi yaparak güçlenen dairemiz üzerine düşeni yapacaktır. Yolu yapılmamış köyümüz kalmayacak” dedi.
Birleşim, Turizm Komisyonu’nun Mayıs ayında yaptığı çalışmalara yönelik raporun okunmasıyla devam etti. Konya İl Genel Meclisi, Haziran ayı toplantılarının dördüncü birleşimini yapmak üzere 04 Haziran 2011 Cumartesi günü saat 10.00’da tekrar toplanacak. 
Editör: TE Bilişim