BALFEST-STEAM Endüstri 4.0 kapsamında düzenlenen çalışmayla ilgili konuşan Özel Başak Koleji Kurucu Temsilcisi Celal Demir, birlikte çalışma kültürüne vurgu yaparak farklı disiplinlerden yararlanma becerisi kazandırmanın önemli olduğunu söyledi. 

“Bilgiyi sadece tüketen değil üreten olursak dünyada söz sahibi oluruz” diyen Celal Demir, değerlerimize sahip çıkarak dün olduğu gibi güçlünün yanında değil haklının yanında yer alarak mazlumlara umut olacaklarını, yaşanabilir bir dünya için yeryüzünü imar ve inşa eden, sahada ve masada söz sahibi lider ülke konumuna gelebileceklerini söyledi. Bu çalışmaların ileride ülkemiz adına yapılacak projelere atılan adımlar olduğuna inandığını ifade eden Demir, geleceğin girişimcilerini, bilim adamlarını, sanatçılarını, mühendislerini, doktorlarını, yazılımcılarını, sosyal bilimcilerini yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Okul Müdürü Yılmaz Taşcı da, STEAM projeleriyle öğrencilerin disiplinler arası çalışmayı öğrendiklerini belirterek, "Öğrencilerimizin hayata bakış açılarını geliştirmek istiyoruz. Ufuk sahibi-uyumlu-umutlu-ubudiyet bilinciyle hareket eden gençler olmalarını arzuluyoruz. Öğrencilerimizin projelerinde hesaplamayı, kod kullanmayı, yazılımı ve matematiği, sanatı, sosyal konuları nasıl projeye dönüştürebileceklerini öğrendiler ama bundan daha da önemlisi birlikte iş yapabilme, organizasyon gerçekleştirmeyi öğrendiler" dedi.

Geleneksel hale gelen bu çalışmaların önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini, sadece kendi öğrencilerimize ve öğretmenlerimize değil merak eden, araştıran, sorgulayan, ilgilenen, sanata ve bilime dokunmak isteyen, kalbini ve aklını doğru yönde kullanmak isteyen herkese ulaştırmak için gerekli çalışmaların yapılmasına devam edileceğini bildiren Taşcı, öğrencilerin proje odaklı STEAM yaklaşımıyla disiplinler arası çalışma prensibiyle hazırladıkları sergi için tüm öğretmen ve öğrencilerini bu güzel organizasyondan dolayı tebrik etti.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim