Konya Aydınlar Ocağı'nda bütün Müslümanların Ramazan-ı Şerifini kutlayan Muammer Koşdaş Hoca, "Ramazan-ı Şerif ayında tövbelerimizi ve ibadetlerimizi artırarak bugünlerin kıymetini bilelim" dedi.

Konya Aydınlar Ocağı'nın Tefsir Sohbeti'nde Enbiyâ Sûresini yorumlayan ve Ramazan-ı Şerif'le ilgili açıklamalar yapan Tefsir ve Hadis Uzmanı Muammer Koşdaş, "Ramazan-ı Şerif ayında tövbelerimizi ve ibadetlerimizi artırarak bugünlerin kıymetini bilelim" dedi.

Enbiyâ suresini kaldığı 58. Âyetten itibaren tefsir eden Muammer Koşdaş Hoca, İbrahim Aleyhisselâm'ın küçük putları kırarak büyük putu, onlara tapanlara ders vermek için bıraktığı kıssadan hareketle putları kimin kırdığıyla ilgili olarak Hz. İbrahim'in, kendisine yöneltilen "Ey İbrahim! İlâhlarımıza bunu sen mi yaptın?" sorusuna "Hayır! Belki de şu büyükleri yapmıştır! Eğer konuşuyorlarsa onlara sorun" diye cevap verdiği ve daha sonra da; "Allah'ı bırakıp da hiçbir surette size fayda vermeyecek olan şeylere mi tapıyorsunuz?

Yuh; size de, Allah'tan başka taptıklarınıza da! Hâlâ akıl erdiremiyor musunuz?" şeklinde putlara tapanlara sorularla cevap verdiğini hatırlatarak "Karşınızdaki insanlara veya muhatabınıza sorularla gerçeği bulmalarını sağlamak etkili bir eğitim metodudur. Hz. İbrahim de bunu yapmıştır" dedi.

Nemrut'un adamları tarafından ceza olarak ateşe atılan İbrahim'i, Allah'ın "Ey ateş! İbrahim'e karşı serin ve selâmet üzere ol" emri üzerine ateşin İbrahim Aleyhisselâm'ı, belindeki kuşağı yanmasına rağmen İbrahim'e serinlik verdiğini ifade eden Koşdaş Hoca, İbrahim'in duası üzerine Cenab-ı Hak tarafından kendisine İshak ve fazladan da torunu Yakub'un verildiğini ve Kur'an'a göre torunun, evlâd gibi olduğunu dile getirdi.

RAMAZAN-I ŞERİF'İN KIMETİNİ BİLİN

Ramazan-ı Şerif'in yaklaşması üzerine "Bu mübarek ayda biraz daha tövbelerimizi ve ibadetlerimizi artırarak bugünlerin kıymetini bilelim" diyen Koşdaş Hoca, "Sadece karnımız ve midemizle oruç tutmayalım. Dilimize, gözümüze ve elimize sahip olalım. Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'i okuyarak anlamaya ve tefekkür etmeye çalışalım" dedi.

Koşdaş Hoca, bütün Müslümanların ve tefsir sohbetine katılanların Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ederek konuşmasına son verdi. Bu arada Aydınlar Ocağı'nın tefsir sohbetlerine Ramazan ayı boyunca ara verildiği belirtildi.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim