Meram Belediyesi bitmiş ve yapımı devam eden yatırımları hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ve basın mensupları yatırımları yerinde inceledi. Meram Belediyesi'nin yeni hizmet binası, asfalt üretim tesisi, toplu konutlar, hobi bahçesi, Tenzile Ana Hasta Konuk Evi, kentsel dönüşüm projesiyle yapılan binalar bu yatırımlar arasında. Meram'de  bulunan bazı mahallelerde yolu olmayan ve ambulansın bile geçemediği sokakların asfaltlandığını belirten Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, hasta yakınları için konuk evi yaptıklarını ve kentsel dönüşüm projeleriyle Meram'ın çehresini değiştireceklerini ifade etti.
 
 

KENTSEL DÖNÜŞÜM DEVAM EDİYOR
Meram'da çok sayıda eski yerleşim yeri bulunduğunu Kalaycı, “Eski yerleşim yerleri kentsel dönüşüm projeleriyle yeni bir çehreye kavuşturuluyor ve bu projelerle dönüşüm yapılan bölgeler değer kazanıyor” dedi. Çok sayıda eski yerleşim yerinde kentsel dönüşüm projeleriyle modern yerleşim alanları ve yeşil alanlar inşa ettiklerini belirten Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, yapımı devam eden ve yapımı tamalanmış yüzlerce dairenin sahiplerine teslim edildiğini ve bu projelerle yüzde 75 oranında yeşil alanın Meram'a ve oralarda yaşayan vatandaşa kazandırıldığını söyledi. Serdar Kalaycı, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili şunları söyledi: “Önemli projelerimizden olan Reyhan Park, Serra Park ve Konevi Kentsel Dönüşüm Alanı'nda epey ilerleme katettik. Konevi kentsel dönüşüm alanı Bakan Erdoğan Bayraktar tarafından örnek gösteriliyor bunun gibi projelerde. Başbakan Erdoğan bile Meram'daki kentsel dönüşümden övgüyle bahsetmiştir. Bu projeyle yaklaşık 2 bin 624 daire Meram'a kazandırılacak. Ödeme kolaylığının da sağlanacağı proje önümüzdeki aylarda tamamlayacağız. Reyhan Park'ta 350 yerleşim yerinin yerine 248 dairelik bir proje başlattık, devam ediyor ve yaklaşık 600 dairelik projeye de yakında başlanacak. Serra Park'ta ise yüzlerce dairenin çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalarla o bölgemizde değer kazanıyor. Ve arsa ve ev sahipleri de kazanıyor. Yeşil alanlarımızın sayısı da artıyor” diye konuştu.

 
HASTA KONUK EVİ TAMALANDI
Meram Tıp Fakültesi'nin yakınında inşa edilen Hasta Konuk Evi tamalandı. En çok önem verdikleri projelerden bir tanesinin de Hasta Konuk Evi olduğunu ifade eden Serdar Kalaycı, “Hasta yakınlarımız parkta, arabalarında ve arabalarının kasasında yatıyorlardı ve bu hiç hoş bir görüntü değildi. Bu düşüncelerle yola çıktık ve Tenzile Ana Hasta Konuk Evi'ni Meram'a kazandırdık. Burası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla resmi olarak açılacak. Hastaların ve hasta yakınlarının ücretsiz kalacağı konuk evinde 42 oda ve 84 yatak bulunuyor. Aylık  25 bin lira masrafı oluyor ancak vatandaşın yararına olduğu için bizleri mutlu ediyor. Hastanelerden istediğimiz belgeyi getiren hasta ve hasta yakınları ücretsiz kalabilecek” diye konuştu. Karaman'dan geldiğini ve konuk evinde 6 gündür kaldığını belirten bir hasta, “Bu konuk evinin bizler içi yapıldığını görmek bizi mutlu ediyor. Emeği geçen herkese teşşekür ediyorum” dedi.

MERAM'IN GELİRİ ARTTI
Üç yıl içinde Meram Belediyesi'nin mali durumunu iyileştirdiklerini belirten Kalaycı, belediyenin mali durumuyla ilgili sözlerine şöyle devam etti: “Meram Belediyesi'ne ait çok sayıda dükkan bulunuyordu. Bu dükkanların kira gelirlerini yükselttik. Belediyenin mülklerine uyguladığımız politikalarla belediyenin mali durumunu düzelttik. Ayrıca Meram Belediyesi'ne ait emlak ve dükkanların listesini çıkarttık. Ve tek tek araştırdık. İhaleleri düzenledik. Bunun sonucunda artık kazan ve yatırım yapan bir belediye bütçesi oluşturduk.” 
 

 
MERAM KENDİ ASFALTINI ÜRETİYOR
Meram Belediyesi tarafından yaptırılan ve yaklaşık bir ay sonra tamamlanacak asfalt tesislerinde günde 240 ton asfalt üretilecek. Asfalt tesisinin 300 bin metrekarelik alanda yapıldığını ifade eden Kalaycı, “Büyükşehir yasasıyla sınırlarımız genişledi ve bize katılan yeni bölgelerimizde yollarda asfalt sıkıntısı var. Üreteceğimiz asfaltla asfaltsız yol bırakmayacağız. Ayrıca Loros Mahallesi'nde bulunan yolların tamamını asfaltladık. Merkezden uzak olmasına rağmen yaklaşık 30 bin ton asfalt harcadık. Bu yolların maliyeti ise bize yaklaşık 2,5 trilyon oldu. Doğal beton uygulaması da yaptık Meram'da. Doğal beton yüzde otuz tasarruf sağladı. Çok sayıda yeni yol da açtık Meram'da” dedi.
Meram Belediyesi'nin yeni hizmet binasının da devam ettiğini ifade eden Kalaycı, yeni hizmet binasıyla bu bölgeye değer katacaklarını söyledi. Kentsel dönüşümünde yeni hizmet binasının civarında hızla uygulandığını belirten Kalaycı, “Bu projeler tamalandığında Meram bambaşka bir çehre kazanacak” şeklinde konuştu.



AGUSTUS OTEL HİZMETTE
Hobi Bahçeleri'ne de değinen Kalaycı, 90 bin metrekarelik alanda 305 tane kamelyanın anahtarlarının sahiplerine teslim edildiğini ve bu kamelya sahiplerine de ekip biçebilecekleri ufak bir bahçe bırakıldığını da ekledi. Gezinin son bölümünde ise restore edilerek yeniden eski güzelliğine kavuşturulan tarihi Agustus Oteli gezdirildi. 120 yıl önce yapılan Agustus Otelin 12 odalı bir butik olarak hizmet vereceğini ifade eden Kalaycı, “Göreve geldikten birkaç gün sonra bu otelin mirasçıları ile görüştük. 1 ay gibi bir sürede mirasçılarla ilgili sorunu çözdük. Gerekli ödenekleri ayırdıktan sonra restorasyon çalışmalarına başladık. Otel tamamen restore edildi. Önümüzdeki günlerde hizmete girecek. 15 yıl Belediyemiz tarafından işletildikten sonra mülk sahiplerine teslim edilecek” dedi. Otelde basın mensuplarıyla gerçekleşen öğle yemeğinde Başkan Kalaycı, gazetecilerin sorularını cevapladı.
İBRAHİM BÜYÜKEKEN


 
Editör: TE Bilişim