Derbent ilçesinde, son yıllarda hamle yapan organik çilek üretimi gelir yönüyle refahını artırdığı yetiştiricilerin yüzünü güldürdü.   Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, ilçede çilek üretiminin her yıl artan bir ivme kazandığını söyleyerek, "Derbentli çiftçilerimiz çileğin tadını aldı. İlçemizde çilek üretim alanları, üreticilerin üretimden daha iyi para kazanmaları sayesinde her yıl artıyor" dedi.

 Bu yıl Konya Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği çilek ve sera desteği ile üretimin daha da hız kazandığını belirten Acar, ilçede sadece çilekten gelirini temin eden çiftçilerin olmaya başladığını, bunun çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Konya'da organik çilek denildiğinde ilk olarak Hüyük yöresinin akla geldiğini ancak lezzet ve aroma yönünden Derbent çileğinin bir numara olduğunu belirten Acar, "Çünkü burada rakım daha yüksek ve uygun hava şartları çileğin daha lezzetli üretimine imkan sunuyor" diye konuştu.

 Derbent'te çilek üretimi yapan çiftçi Mustafa Mert ise, ilçede 6-7 yıl önce çilek yetiştiriciliğine başladığını vurgulayarak, son 5 yıldır ise üretimi organik olarak yapmaya başladığını dile getirdi. Organik üretime geçerken biraz zorlanmalarına rağmen yüksek getirisi nedeniyle yüzlerinin gülmeye başladığını aktaran Mert, "Organik üretimin meyvelerini bu yıl almaya başladık. Organik üretimde ürünün alıcısı daha çok oluyor, pazarımız gelişiyor. İlçemizde, diğer ürünlerin de organik üretimi başladı. Derbent ilçemizdeki organik çilek üretiminde, hasat biraz geç başladığı için bu konuda isim yapmış ilçelere göre biraz daha avantajımız oluyor. İnşallah ilçemizde Kasım sonuna kadar organik çilek yetiştirmeye devam edeceğiz. Şu anda üretimde durum verim yönünden çok iyi. Çileğimiz ayağında kilosu 5 liraya gidiyor. Bu organik olmadığında, 2-3 lira seviyelerinde oluyordu. Organik çilek üretiminden çok memnunuz" diye konuştu.

İHA

Editör: TE Bilişim