Konya’da bulunan Adnan Menderes Sebze ve Meyve Hali koronavirüsüne karşı önlemlerini aldı. Son günlerde ülkemizde hızlıca artan korona virüsü vatandaşları oldukça tedirgin ediyor. Koronavirüs etkisini göstermeye devam ederken vatandaşlar gerekli olmadıkça dışarı çıkmıyor. Bu süreçte marketlerden evlerine stok yapan vatandaşlar, Pazar gibi acık satılan meyve ve sebze alışverişinden sonra ne yapılması gerektiğini de merak ediyor. Şuana kadar virüsün herhangi bir üründen geçtiğine dair bir veri bulunmuyor. Ancak yine de halciler koronavirüse karşı tedbirlerini almış durumda.

Adanan Menderes Sebze ve Meyve Hali Başkanı Adnan Pirinç, “Araçlarımızı dezenfekte ediyoruz. Tüm dükkanların içini ve dışını dezenfekte ettirdik meyve ve sebze taşıyan araçlarımızın tümünü dezenfekte işlemlerini gerçekleştirerek şoförlerimizin bulunduğu yerler, kasalar hepsi dezenfekte ediliyor” dedi. 

PAZARLARDA MASKE VE ELDİVEN KULLANIMINA ÖZEN GÖSTERİYORUZ

Sebze ve meyve pazarlarında vatandaşların sağlığını dikkate alarak çalışanların eldiven ve maske kullanması hakkında Konya Adnan Menderes Sebze-Meyve Hali başkanı Adanan Pirinç şu açıklamalarda bulundu: “Biz ürünle doğrudan bire bir değiliz ambalajlar var zaten personel arkadaşlarımız sürekli eldiven giyer. Sadece korona virüsüyle ilgili değil sebze ve meyve kasaları elleri yıprattığı için personellerimiz sürekli eldiven takıyor. Şimdi çıkan bu korona virüsü ne karşı daha çok dikkat ediliyor personellerimiz çalışırken sürekli maske ve eldiven konusunda oldukça titiz davranılıyor.”

PAZARLARDA SEÇ-AL OLAYI NİSPETEN KALKTI

Pirinç vatandaşların alış veriş sırasında seç-al konusunda dikkat edilmesi gereken konularda şu açıklamalara yer verdi: “Ürünlerin poşete girmesi iyi oldu seç-al modeli nispeten kısıtlandı. Pazar yerlerinde de sadece Pazarcı esnafı ürünü verirken de kendisi poşete koyması daha iyi oldu çünkü vatandaşın ürün seçerken arka arkaya farklı ellerin temas etmemesi bu süreç için önemli faktör oldu. Tabi ki Pazar yerlerinde hijyen şartlarına uygun bir şekilde uyguluyoruz. Bugün ki ihtiyacı gerektiren dezenfektan işlemleri yapıldı. Bu güne kadar sebzeyle ilgili bir geçiş duymadık bu güne kadar ama tabi insan sağlığı önemli, dikkat edilmesi kurallar aslında belli basında sürekli konu ediliyor seç-al konusundan çıkması büyük bir avantaj.”

İRFAN AYHAN

Editör: TE Bilişim