Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek,  “Konya belediyeleri olarak her zaman öğrencilerimizin, üniversitelerimizin hizmetindeyiz” dedi

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’ndeki programa Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel,YURTKUR Bölge Müdürü Osman Yaşar Acet, Hazreti Mevlana’nın 22. kuşaktan torunu Esin Çelebi ile öğrenciler katıldı. Konya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Ahmet Murat Koru’nun konuşmasıyla başlayan programda, YURTKUR Bölge Müdürü Osman Yaşar Acet, organizasyonun öğrencilerin yurtlarda dostça, barış içinde öğrenim sürdürmelerine katkı sağlayacağını ifade etti. Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, üniversite gençliğinin bulunduğu şehirle bütünleşmesinin, şehrin kültürünü özümseyip iç içe olmasının önemine dikkat çekerek, Hazreti Mevlana ile ilgili aktivitelerde gençliğin bulunmasını arzu ettiklerini dile getirdi.
KONYA’DA EVİNİZDESİNİZ
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, üniversite için Konya’yı tercih eden öğrencilerin kendilerini evlerinde gibi hissetmelerini istedi. Öğrencilerin kendilerini çok iyi yetiştirmesini isteyen Başkan Akyürek, “Derslerinizin yanında mutlaka sosyal sorumluluk projelerinde görev alın. Öğrenci topluluklarında çalışma yapın. Selçuk Üniversitesi’nde 100’e yakın topluluk var. İlgi duyacağınız alanda çalışma yapan topluluklarda bulunun ve kendinizi hayata hazırlayın. Konya belediyeleri olarak her zaman öğrencilerimizin, üniversitelerimizin hizmetindeyiz” dedi.



GENÇLİK MERKEZİ ÖĞRENCİLERİN YANINDA
Hazreti Mevlana ve öğretisinin bugün dünyanın dört bir yanında dalgalandığını hatırlatan Başkan Akyürek, “Konya, Hazreti Mevlana’nın şehridir. Aynı zamanda Sultan Kılıçarslanların da şehridir. Kılıçarslan gençliğin liderlerindendir. İnancı, vatanı için hiç rahat yüzü görmeyen, bir ömür mücadele eden bir Selçuklu Sultanıdır. Belediyemize ait Kılıçarslan Gençlik Merkezi bu bakış açısıyla gençlerimize hizmet ediyor. Orada mesleki eğitim ücretsiz olarak veriliyor. Kütüphanemiz, etüd salonlarımız, kitabevimiz, sinema ve toplantı salonlarımız da bütün öğrencilerimizin ve topluluklarımızın hizmetindedir. Ayrıca Genç Kart sahibi olan öğrenci kardeşlerimiz belediyemizin imkanlarından indirimli olarak yararlanacaklar. Mesela Japon Parkı’nda açık büfe kahvaltı 14 TL iken öğrencilere 5 TL olacak. Gençlik Merkezi’ndeki yemekhanemiz de birkaç hafta sonra çalışmaya başlayacak ve öğleye kadar öğrenci arkadaşlarımıza ücretsiz olarak sabah çorbası ikramımız başlayacak. En son model, konforlu, klimalı, engelsiz tramvaylarımız da bahar aylarından itibaren şehrimizde yürümeye başlayacak. Üniversitemize kolay ulaşım için bir metro hattı çalışmamız da başlıyor. Onun da müjdesini vermek istiyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından YURTKUR yurtlarında kalan öğrenciler Başkan Akyürek’e çiçek takdim etti. Öğrenciler daha sonra gerçekleşen Mesnevi sohbeti ve sema ayinini ilgiyle izledi.
HABER MERKEZİ
Editör: TE Bilişim