Çarşamba Sohbetleri'nin bu haftaki konuğu Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker oldu. 
Üniversiteleri hakkında katılımcılara bilgi veren Şeker, yükseköğretimin akademik, personel ve öğrenci istihdam sorunları hakkında bilgi vererek, yükseköğretimin proje kültürüne yönelik tespitlerde bulundu. Yükseköğretimin çok dikkatli olunması gereken bir başlık olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Muzaffer Şeker bu alanda yapılacak hataların gelecek kuşakları etkileyeceğini vurguladı.
ÜNİVERSİTELER ÖĞRENCİ ARAMAK ZORUNDA KALACAK
"Türkiye'de yükseköğretimde istihdam edilmesi gereken, hoca grubu diye tanımladığımız akademisyen sayısı az, birçok üniversitemizin profesörü yok" diyen Şeker, olması muhtemel bazı sorunlara da dikkat çekti. Üniversitelerin ilerleyen yıllarda öğrenci aramak zorunda kalacağını ifade eden Prof. Dr. Muzaffer Şeker, "Türkiye'deki mevcut öğrenci nüfusu çoğalan üniversitelere yetmeyecektir. Ayrıca önümüzdeki yıllarda genç nüfusta düşüş beklenmektedir. Bu yüzden, bu durumun ortaya çıkması 10 yılı bulmaz" dedi.
TÜRK YÜKSEKÖĞRETİMİ DÜNYA BARIŞI İÇİN DE ÖNEMLİ
NEÜ olarak yeni kurulmuş bir üniversite olduklarını ancak orta-gelişmekte olan üniversite tanımında yer aldıklarını vurgulayan Rektör Şeker, "Öğrenci sayımız, akademik ve idari personelimiz ile bütçemiz bunu destekliyor" dedi. İlk 30 üniversite içerisinde yer aldıklarını ifade eden Şeker; Türkiye'nin yükseköğretimde mesafe almasının ticari ve siyasi açından öneminin yanında dünya barışı için de gerekli olduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin yükseköğretime daha yeni ciddi yatırım yapmaya başladığını söyleyen Prof. Dr. Muzaffer Şeker, ilk kez ar-ge ve eğitime yüksek bütçelerin ayrıldığını kaydetti ve bunun devam etmesi temennisinde bulundu.

İHA

Editör: TE Bilişim