Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında şehirlerdeki İl Özel İdareleri kapanıyor. Köyler ve merkezde çeşitli yatırımlar gerçekleştiren İl Özel İdareleri'nin birçok taşınmaz mülkiyeti bulunuyor. Konya'da da şehrin çeşitli yerlerinde İl Özel İdaresi'ne ait dev hizmet binaları mevcut. Halkın, İl Özel İdaresi'nin taşınmazlarının 'ne olacağı' yönündeki sorusuna ise İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi cevap verdi. Selvi, İl Özel İdaresi'nin taşınmazlarının büyük bölümünün Konya Büyükşehir Belediyesi'ne geçeceğini ifade etti.
PERSONEL YİNE AYNI BİNADA ÇALIŞABİLİR
Binalarda çalışan İl Özel İdaresi Personeli'nin yine aynı binalarda Büyükşehir Belediyesi Personeli olarak çalışmaya devam etmesinin öngörüldüğünü dile getiren Selvi, "Binalarda çalışan personel yine aynı binalarda belediye personeli olarak hizmet verecek.  Bunlar netleşmese de, büyük ihtimal bu şekilde olacak" ifadelerini kullandı.
MECLİSİN YENİ BİNASI BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ OLACAK
İl Özel İdaresi tarafından İstanbul Yolu'nda yapılan İl Genel Meclis binasının da Konya Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetine gireceğini dile getiren Başkan Selvi, "Bizim İstanbul Yolu'nda yaptığımız meclis binası da, Büyükşehir Belediyesi'nin meclis binası olacak. Öyle öngörüldü, çalışmalar devam ediyor. Komisyon daha resmi olarak açıklamasa da, öngörülen yer orası. İç dizaynı meclis binasına göre oluşturuluyor. Meclis çalışmaları bu binada devam edecek. Onun yanındaki bina da Konya Büyükşehir Belediyesi'nin meclisle bağlantılı birimlerinin yer aldığı bina olacak. Yatırım İzleme Binası da yeni binaların yanında yer alacak. Bizim bir de İstanbul Yolu'nda eski binamız var. Orası yıkılacak. Yeni yapılan binanın devamı olarak bir bina yapılacak 'L' şeklinde. Belediyenin birkaç birimi oraya gelebilir. Komisyon şu an çalışmalarını sürdürüyor. Gayrimenkullerin büyük çoğunluğu belediyeye geçiyor" diye konuştu. Selvi, İl Genel Meclisi'nin mevcut binasının da Büyükşehir Belediyesi'ne geçeğini, binanın kültürel olarak kullanılmasına yönelik çalışmaların olduğunu ifade etti.
ASFALT ŞANTİYESİ KAPANIYOR
Ankara Yolu'ndaki asfalt şantiyesinin olduğu bölgenin de Büyükşehir Belediyesi tarafından değerlendirileceğini söyleyen Selvi, "Orada çok güzel bir yeşil örtü var. Yeşil örtüyü bozmadan şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda ne lazımsa ortak okulla yeni süreçte değerlendirilecek. Şu an üretim yapılıyor. Asfalt plenti oradan kaldırılacak" dedi.
İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Editör: TE Bilişim