30 Mart mahalli seçimlerine sayılı günler kala Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı da 80 Binde Devr-İ Alem Parkı'nın açılışını yaparak Meramlılara veda etti. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli ile birlikte yoğun bir katılımın olduğu açılış törenine çevre okullardan da öğrenciler geldi. Düzenlenen açılış töreninde konuşan Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, Meram'a hizmet etmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Son bir yıl içinde 47 Milyon TL'lik hizmet açtıklarını belirten Dr. Serdar Kalaycı artık herkesin Meram'ı konuşur hale geldiğini belirtti. Kalaycı, "Öncelikle katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim. Göreve geldiğimizden bu güne kadar hep nasıl daha iyi hizmet edebiliriz? Hep bunun derdinde olduk. Göreve geldiğimizde belediyemizin binası bile yoktu. Birkaç ay sonra inşallah belediyemizin binası da hizmete girecek. Hacıisaefendi Mahallesi'nde önemli yatırımlar yaptık. İlçemizin geleceğini hazırlamak için elimizden geleni yaptık" diye konuştu. 80 Binde Devr-i Alem Parkı'nın Konya Turizmine de önemli katkılar sunacağını belirten Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı, park ile tarihimizin daha iyi öğrenileceğini belirtti. Kalaycı, "Son 1 yılda 12 tesis açtık. Bu tesislerin toplam tutarı 47 Milyon TL. Meram'ın canlanması için çok çalıştık. Parkımız 80 Bin metrekare alanda hizmet verecek. 3 Ocak 2013 tarihinde söylediğimiz gibi Meram konuşulur hale geldi. Ayrıca parkımız şehir turizmine de önemli katkılar sunacaktır. Adriyatik'ten Çin'e kadar olan Türk eserlerinden seçilen 120 minyatür 1/20 ve 1/25 ölçekte hazırlandı. Ayrıca masal kahramanları ve komedyenlerimizin bulunduğu alan da çocuklarımızın hafızasında yer alacaktır. 13 tane Türk büyüğünün maketi de yer alacaktır. 3. kısmımızda ise dinozorlar bulunacak. Sadece maket değil aynı zamanda hareketliler. Bu parkımıza giriş ise sırçalı medresesinin taş kapısından olacaktır. Parkımız ile birlikte çocuklarımız tarihimizi daha eğlenceli öğrenmiş olacaktır. Burayı gezerek dünyayı görmüş olacaksınız. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Mesai arkadaşlarımdan ve herkesten hakkını helal etmesini istiyorum" dedi. Kalaycı'nın konuşmasının ardından meram süt üreticileri birliği başkanı Mehmet Akif Acar Başkan Kalaycı'ya plaket takdiminde bulundu.
HİZMET DEVAM EDER
Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı'nın ardından kürsüye gelen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, siyasette hizmetin her zaman devam edeceğini belirtti. Altay, "Başkanımıza bu duygusal konuşmasından dolayı teşekkür ediyorum. Biz Sayın Başkan ile 23 yıldır tanışırız. 5 yıl kısa bir süre. Sayın Kalaycı bu süre içerisinde çok önemli hizmetleri yaptı. Hizmet her zaman devam eder. Sayın başkan bu şehre ve ülkemize en iyi şekilde hizmet etmeye devam edecektir. Önemli olan hoş bir sada bırakabilmek. Yaptıklarından dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
MERAM'IN EN GÜZEL YATIRIMI
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın ardından kürsüye gelen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, 80 Binde Devr-i Alem parkının Meram'ın en güzel yatırımı olduğunu söyledi. Hançerli, "Sayın Başkan görev süresi boyunca çok önemli hizmetlere imza attı. Her Perşembe bir tören ile sizlerin karşısında olmaya çalıştı. Hizmette veda olmaz. Kendisi inanıyorum ki Meram'dan sonra da değerli hizmetler verecektir. Hakkımız helal olsun" ifadelerini kullandı.  Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve öğrenciler hep birlikte açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından vatandaşlar ile birlikte başkanlar 80 Binde Devr-i Alem parkını gezdi.
AHMET ÇAKIR
 

Editör: TE Bilişim