Sarayönü Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda 31 köy ve mahalle muhtarını katıldığı eğitimde muhtarlara, ''Nüfus Teşkilatı'', ''Merkezi Nüfus İdare Sistemi'', ''TC Kimlik Numarası'', ''Kimlik Paylaşım Sistemi'', ''Adres Kayıt Sistemi'' gibi konularda eğitim verildi. 
Eğitimle, adres kayıt sistemi kapsamında muhtarlara tevdi edilmiş olan önemli görevlerin doğru, hızlı, koordineli, etkin ve muhtarlarca yaygın bir şekilde kullanımının sağlanabilmesi için; kimlik paylaşım sistemine bağlanmayan muhtarların sorumlulukları konusunda bilgilendirilmeleri, yerleşim yerleri ve adres belgelerinin üretilebilmesi amaçlanıyor. 
Sarayönü Nüfus Müdürü Ekrem Karanfil, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Vatandaşların adres bildirim süreleri, kimlerin beyan verebileceği gibi konularda muhtarları daha etkin kılıyoruz. Ayrıca, geç adres değişikliği bildirimi ya da gerçeğe aykırı adres bildirimi halinde maruz kalınabilecek idari para cezalarından muhtarların vasıtasıyla vatandaşı korumak istiyoruz. Kimlerin nüfus cüzdanı alabileceği, hangi durumlarda muhtarlarımızın nüfus cüzdanı talep belgesi düzenleyebileceği, TC kimlik numarası bulunmayanların bir an önce nüfus müdürlüğüne yönlendirilmesi gibi konularda muhtarlarımızı bilinçlendirdik'' dedi.
Editör: TE Bilişim