Açık Toplum Vakfı ve Alman derin devletine hizmet eden kurumların fonladığı sözde gazetecilik merkezi ‘Correctiv’ oluşumu tarafından hazırlanan belgesel ve haberler önceki gece Almanya, Fransa ve İspanya başta olmak üzere 9 ülkede birçok televizyon kanalında aynı anda servis edildi. İsrail, Fransa, İspanya ve Almanya’da bazı gazeteler de doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alarak yalanları birinci sayfalarına taşıdı.

DİKKAT ÇEKEN İFŞA

Haberlerde Türkiye’nin dünyanın dört bir yanında muhalifleri kaçırdığı ve cezaevlerine kapattığı işlense de kara propaganda videosunda FETÖ operasyonları yürütülürken MİT tarafından kullanılan uçaklara ilişkin bilgiler ifşa edildi. Uçağın kuyruk tescil numarası ile jetin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndaki kayıtlarına ilişkin bilgiler de açıklandı. Yalan haberlerde uçağın kayıtlı olduğu adresin Ankara’daki MİT merkez yerleşkesi içinde bulunduğu iddia edildi.

ERDOĞAN’I MI İZLEDİLER?

Sözde belgeseller Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya ziyaretinin adım adım izlendiğini de ortaya koydu. Haberde Challenger tipi olduğu belirtilen MİT jetinin uluslararası radar verilerine göre Erdoğan’ın 2017 Şubat ve 2018 Eylül aylarında Almanya’ya geldiği ve bu vakitlerin ise Erdoğan’ın Almanya’ya yaptığı üst düzey ziyaretleriyle kesiştiği bilgisine yer verildi. FETÖ operasyonları esnasında Kosova, Moğolistan ve birçok ülkede bulunduğu iddia edilen uçağın MİT tarafından operasyonel olarak kullanıldığı iddia edildi. MİT’in Priştina Mehmet Akif Okulu’ndaki FETÖ’cülere yönelik yaptığı operasyonu da aynı özel jetle gerçekleştirdiği ileri sürüldü.

'Correctiv' oluşumu tarafından koordine edilen kara propaganda videolarına destek veren 3 isim oldukça dikkat çekiciydi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Friedrich Ebert Vakfı'nın davetlisi olarak gittiği Almanya'da görüştüğü isim olan Sevim Dağdelen, Gökay Akbulut ve Helin Evrim Sommer de kara kampanyaya sosyal medya hesabından destek verdi. Dağdelen, kara poropagandaya ilişkin içerikleri "Uluslararası hukukun ihlali ve illegal yollara başvurulmasının Türkiye ilişkileri açısından sonuçları olmalıdır. Avrupa fikrini ayaklar altına alanlar AB üyeliğine aday ya da ortak olmaya devam edemez" notuyla takipçilerine duyurdu.

İŞKENCE' YALANINA DEVAM

Kılıçdaroğlu'nun görüştüğü PKK'nın sözde yöneticisi Kazım Baba'nın kızı olan Alman Sol Parti Federal Milletvekili Helin Evrim Sommer, "FETÖ'cüler kaçırılıyor ve işkence görüyor" yalanına ortak oldu. Sommer, yaptığı açıklamada "Erdoğan'ın istihbaratı Alman otoritelerine sızıyor ve insan kaçırıyor. Türkiye'de muhalefetin güvenliği artan şekilde tehlike altında iken, Erdoğan politik rakiplerine işkence ediyor. Türkiye ile istihbarat koordinasyonu ve paylaşımı derhal bitirilmeli" ifadelerini kullandı. FETÖ tezgahının diğer destekçisi ise Gökay Akbulut oldu. Kılıçdaroğlu ile birlikte birçok fotoğrafı olan Akbulut, yalan haberlerin linklerini paylaşarak "Türkiye açık bir şekilde kaçırma programı uyguluyor ve politik rakiplerine işkence ediyor" iddiasında bulundu.

Kaynak: Yeni şafak