Namazın Müslümanlara hediye edildiği 3 ayların gecelerinden olan Miraç Kandili Konya'da coşkuyla kutlandı. On binlerce vatandaş Miraç Kandili'ni icra etmek için camilere akın ederek, namaz kıldı, vaaz dinledi, dua etti. Miraç Kandili'nde elleri semaya açan binlerce Müslüman 'af' diledi. Kandil gecesi, Mevlana Türbesi, Şems Türbesi, Kapı Cami, Hacıveyiszade Cami, İplikçi Cami, adeta doldu taştı.

Miraç Kandili münasebetiyle türbelere de akın edildi. Vatandaşlar Hz. Mevlana, Şems gibi türbelere ziyarete giderek dua etti. Hz. Mevlana'nın türbesini ziyaret için gelen vatandaşlar, "Bu aylar İslamiyet için kardeşlik ayları. Bu günü yaşamak bayramların en güzeli. Çok sevinçliyiz. Ne mutlu Allah bizi bu günlere eriştirdi. İnşallah bu mübarek günde, İslam dünyasındaki kan ve göz yaşı sona erer. Herkes dua etsin, Müslümanlar huzura kavuşsun. Rabbim bizleri cennetine koysun. Böyle güzel kandil günlerinin bereketi Konya'da bir başka oluyor. Allah herkesin dualarını kabul etsin" şeklinde duygularını ifade etti.

Kandil gecesi yatsı namazını Hacıveyiszade Camii'nde kılmak isteyen vatandaşlar da camiyi doldurdu. Kılınan yatsı namazının ardından cemaat okunan dualara 'amin' dedi. Hacıveyiszade Camii'nde düzenlenen Miraç Kandili programı okunan ilahi ve duaların ardından sona erdi. Öte yandan Konya'nın tarihi camileri, Kapı Cami, Şerafettin Cami, Şerafettin Cami de tıka basa doldu. Vatandaşlar, kandil gününü camilerde dua ederek ve namaz kılarak geçirdi. Namaz kılmak için Hacıveyiszade Camii'ne gelen Şeref Gürbulak, "Oğlum ve babamla bugün kandilimizi icra ettik. Camide cemaatle toplu halde namaz kılmak ayrı bir güzel. Burada İslam ümmeti için de dua ettik. Rabbim tüm İslam alemine bu güzel günü hayırlı kılsın, bizleri kan ve gözyaşının olmadığı, Müslümanların huzur bulduğu günlere eriştirsin" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Miraç Kandili dolayısı ile STK'lar da geceler organize etti. Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi, Hasan Basri Balcı hocanın konuşmacı olduğu İplikçi Camii'ndeki programla kandili icra etti. Necmettin Erbakan Üniversitesi, Türk Anadolu Vakfı, Mehir Vakfı işbirliği ile de Konevi Kültür Merkezi'nde Miraç Kandili programı icra edildi.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

Editör: TE Bilişim