Her Yerde Adalet Platformu’nun hazırladığı “Milletin Anayasası” isimli anayasa defteri Cuma günü Meclis Başkanı’na sunuluyor. Gazetemizi ziyaret eden Her Yerde Adalet Platformu Başkanı Özkan Öztürk, anayasa defteri hakkında bilgiler verdi. 9 yaşındaki çocuktan, 70 yaşındaki vatandaşa kadar herkesin görüşünü aldıklarını ifade eden Öztürk, “Biz anayasanın kapalı kapılar ardında değil, halkın görüşü ile yapılması gerektiğini savunuyoruz. Hazırladığımız bu defterde halkın içinde bulunan her meslekten, her yaş grubundan vatandaşın görüşleri bulunuyor. Konya ve İstanbul’da yapmış olduğumuz bu çalışmayı Cuma günü Meclis Başkanı Cemil Çiçek’e sunacağız” dedi. Aldıkları görüşler neticesinde anayasada olması gereken 4 ana başlığın ön plana çıktığını dile getiren Öztürk, “Özgürlük düşüncesi, ekonomik taleplere cevap veren, eğitim ile ilgili sorunları kapsayan, milli ve manevi değerlere sahip çıkılan bir anayasa halk tarafından istenmektedir” diye konuştu.
MEHMET AKİF ERSOY’A SAYGISIZLIK YAPILIYOR
Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü ve İstiklal Marşının kabulünün yıldönümü sebebiyle yapılan etkinlikler hakkında değerlendirmelerde bulunan Özkan Öztürk, Mehmet Akif Ersoy’a yeterince sahip çıkılmadığını vurguladı. Öztürk, “Mehmet Akif’in ölüm yıldönümü olması ve 2011 yılının Mehmet Akif Ersoy yılı olarak kabul edilmesine rağmen düzenlenen etkinliklere baktığımızda Mehmet Akif Ersoy’a büyük bir saygısızlık yapıldığı görülmektedir. Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü sebebiyle İstanbul’da sadece 5 tane sempozyum düzenlendi. Mehmet Akif Ersoy’u içkili otel lobilerinde, çalgılı şenlikler ile anmak doğru değildir. Mehmet Akif Ersoy’u anlamaya yönelik sempozyumlar ve paneller düzenlemelidir. Maalesef Mehmet Akif Ersoy’un İstanbul İstiklal Caddesinde Mısırlı Apartmanı’nda bulunan evi eğlence mekanı olarak kullanılmaktadır. Kültür Bakanlığı Mehmet Akif Ersoy noktasında sınıfta kalmıştır” ifadelerini kullandı.
MEHMET AKİF ERSOY ANLANARAK SORUNLAR ÇÖZÜLÜR
Bu yılın Mehmet Akif Ersoy yılı olması sebebiyle sadece bu yıla özel okullarda Mehmet Akif Ersoy’un okutulması gerektiğini savunan Öztürk, “Genç nesillerimize Mehmet Akif Ersoy düşüncesi aşılanmalıdır. Bu sayede yetişen nesil milli ve manevi yönden daha bilinçli hale gelecektir. Mehmet Akif Ersoy’u felsefesi ile siyasi ve sosyal sorunlar rahatlıkla çözülebilecektir” dedi
ALPER ERTAŞ
 
Editör: TE Bilişim