Saadet     Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Şen, Seçim Karargâh Başkanı Abdullah Altuntaş ve İletişim ve Hakla İlişkiler Başkanı Ahmet Büyüktermiyeci’yle birlikte 10 Haziran’da gerçekleşecek ‘Büyük Konya Mitingi’ hakkında bilgi verdi. İl Başkanlığında açıklamalarda bulunan SP Konya İl Başkanı Mehmet Şen, Saadet Partisi ve Milli Görüş kadrolarının niçin Meclis’te olması gerektiğini konusunda da açıklamalarda bulundu. 4 bin 200 teşkilat mensubu, 175 hatip, gençlik ve hanım kollarıyla birlikte 3 ayda 31 ilçede 550 yerleşim birimini ziyaret ettiklerini aktaran Şen, 1 milyon 100 bin seçmene Milli Görüş’ün projelerini anlattıklarını söyledi.
“MİLLİ GÖRÜŞ MECLİS’TE YER ALMALIDIR”
Saadet’in Meclis’e girmesini gerektirecek üç önemli konudan bahseden Şen, “Bunlardan ilki milli bütünlüğümüzün ve bağımsızlığımızın yok olmak üzere olmasıdır. 2010 yılında İsrail’i, Amerika’yı ve Avrupa’yı korumak için imzalanan Füze Kalkanı Antlaşması ve hükümetin başlattığı açılımlar ile Türkiye parçalanmak üzeredir. İsrail ve Amerika istedi diye yapılan yanlışlar bugün milli bütünlüğümüzü tehdit etmektedir. Hükümet büyük bir gafletin içindedir. İkinci ahlak ve maneviyat bitme noktasına gelmiştir. Milli ve manevi duyguların törpülenmesi ile gençlerimiz başta olmak üzere toplum büyük bir kültürel yozlaşmanın içine girmiştir. Biz 40 yıl önce ahlak ve maneviyat dediysek bugünde aynısını söylüyoruz. Gençlerimiz geleceğe güvensizlik içinde bakmaktadır. Üniversite bitiren gençler iş bulamadığı için bunalıma girmektedir. 1996 yılında yüzde 5’le indirdiğimiz işsizliği AKP 10 yılda yüzde 20’lere çıkarmıştır. Bu korkunç bir durumdur bu duruma son vermenin tek şartı ise Saadet’in Meclis’e girmesidir” dedi.
10 Haziran’da Hükümet Meydanında SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak’ın katılımıyla tüm bunları milletle birlikte haykıracaklarını ifade eden Şen, milletin AKP’ye üçüncü vizeyi vermeyeceğini aktardı. Milli Görüş’ün Konya’da doğduğunu ve bir çiçekken meyve vermeye başladığını anlatan Şen, “Milli Görüş iktidarında tüm vilayetler belediyeciliği Konya’da öğrendi. 11 aylık iktidarı döneminde Merhum Erbakan’a Efsane Başbakan denildi. Halkımız artık gerçekleri görmektedir” diye konuştu.  “Koalisyonlu hükümetlerde istikrar olmaz” sözüne de karşı çıkan Şen, Milli Görüş’ün koalisyonlar içinde Türkiye’ye ayağa kaldırdığını vurguladı. 1974yılında CHP ile koalisyondayken Kıbrıs Barış Harekâtını gerçekleştirdiklerini, Milli Selamet Partisi döneminde ağır sanayi hamlesini başlatıp 200 fabrikayı kurduklarını, 1996 yılında işçi, memur ve emekliye verilen yüzde 50 zamla milletin Saadet’e erdiğini ve D8’in kurulmasıyla Yeni Bir Dünya’nın temelinin atıldığını aktaran Şen, AKP’nin 9 yılda bunların hangisini yaptığını sordu? Şen, koalisyonda Saadet varsa Türkiye’nin ayağa kalkacağını da ifade etti.  Şen, konuşmasının sonunda Yeniden Büyük Türkiye’yi kurmak için tüm Konyalıların 10 Haziran’da saat 17.00’da Hükümet Meydanında gerçekleşecek ‘Büyük Saadet Mitingine’ davet etti.
Hasan Ayhan
 
Editör: TE Bilişim