Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Kur'an-ı Kerim'in, Siyer'i Nebi'nin derslerde okutulmasından mı rahatsız oldunuz ki bu hükümete savaş açtınız" dedi.
 Bakan Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Konya'nın Çumra ilçesine bağlı İçeri Çumra beldesinde halka hitap ederek, destek istedi. Daha sonra Çumra ilçesine geçen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, burada da vatandaşın kendilerine yerel seçimlerde destek vermesini istedi. Önceki seçimler gibi sandığa yaklaşınca birtakım oyunlar ve komplolarla Türkiye'nin 12 yılda gerçekleştirdiği birikimi heba etmeye çalışanlar olduğunu dile getiren Bakan Davutoğlu, "Önümüzde üç tane sandık var. Sadece 30 Mart diye düşünmeyin. 30 Mart bir maratonun ilk hedefidir. 30 Mart'ta mahalli seçimler, daha sonra cumhurbaşkanlığı seçimleri, inşallah 2015'te de genel seçimler var. Eğer bu üç seçimde bu millet kararlı bir şekilde durursa Allah'ın izniyle önümüzdeki bir yüzyıl bu milletin bu yürüyüşü devam eder. Ama ayağımız sendelerse birilerinin arzu ettiği gibi, birilerinin planlamaya çalıştığı gibi bu ülkeye bir kabus senaryosu çizmeye çalıştığı gibi bir an sendelersek, tereddüt edersek işte o zaman yarınımızı bile göremeyebiliriz" dedi.
"KİMİN ADINA NE PLANLAR YAPIYORSUNUZ"
Geçen sene Gezicilerin sokaklara çıktığını, 17 Aralık'tan sonra da yolsuzluk gibi şeylerin arkasına sığınarak Türkiye'nin hızını kesmeye çalıştıklarını kaydeden Bakan Davutoğlu, "Suriye'de Türkmenlere giden TIR'ları dahi durdurmaya gayret ettiler. Öyle ki bu devletin en mahrem telefon görüşmelerini, benim, Başbakanımızla, Cumhurbaşkanımızla ve devletin bütün birimlerinin telefon görüşmelerini dinlemeye cüret ettiler. Kim adına dinliyorsunuz. Kimin adına ne planlar yapıyorsunuz. Bunların hepsi ortaya çıkacak. Hepsinin hesabı sorulacak. 2011'de Çumra'ya geldiğimizde hala katsayı problemi çözülmemişti. İmam Hatip meselesi tam rayına oturmamıştı. Ama 4+4+4 ile bu ayrımcılık da ortadan kalktı. Ve en önemlisi neydi biliyor musunuz? Sokakta biraz önce benim boynuma sarılan yaşlı dedelerimizin çektiği çilelerden sonra hepsinin teşekkürle andıkları normal liselerde bile Kur'an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi derslerinin okutulmasıydı. Bundan mı rahatsız oldunuz ki, bu hükümete neredeyse savaş ilan ettiniz? Başörtülülerin onurla ve eşit vatandaş haklarıyla Meclis'e girmesinden mi rahatsız oldunuz? Bu memleketin inancının, itikadının temeli olan aziz Kur'an-ı Kerim'in, Siyer-i Nebi'nin derslerde okutulmasında mı rahatsız oldunuz ki bu hükümete savaş ilan ettiniz? Neden? Sebebini izah etmeleri lazım" şeklinde konuştu.
İHA

Editör: TE Bilişim