Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, İl Başkanı Murat Çiçek ve MHP Konya Milletvekili adayı Temmuz Şemin ile birlikte Seydişehir ilçesinde Seçim Koordinasyon Merkezi ve Ülkü Ocaklarını ziyaret etti.

 MHP Konya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Kalaycı, seçim çalışmaları kapsamında Seydişehir'de ilk olarak parti seçim koordinasyon merkezini ziyaret etti. İlçe Başkanı Abdullah Söğüt, ilçe yönetimi, Eski Belediye Başkanı Abdülkadir Çat ve partililer tarafından karşılandı.

Konya'da yapılan anketler sonucu MHP'nin oy oranının yüzde 28'i aştığını ve vatandaşın MHP'ye yöneldiğini belirterek sözlerine başlayan Kalaycı, "Konya'da yüzde 28 oy oranını aşmış bulunuyoruz. Bu da Konya'dan 5 milletvekili karşılığına geliyor. Geçmiş seçimlerde Konya merkez en zorlandığımız yerdi. Şu an MHP'ye bir yönelme var, katılımlar var. Tarihi bir sonuç almak üzereyiz. Türkiye genelinde de Genel Başkanımızın yaptığı mitingleri görüyorsunuz. Muhteşem bir yoğunlukta geçiyor. Bu defa bu iktidardan bu ülke kurtulacak" dedi.

 Milliyetçi Hareket Partisinin iktidara doğru yürüdüğünü anlatan Bahçeli, şunları söyledi: "İnşallah, 7 Haziran'da tek başına iktidar olacağız. AK Parti ülkede her alanda tahribat yaptı. Ne adalet kaldı, ne kamu yönetimi kaldı, ne dış politika kaldı. Her alanda büyük bir tahribat var. Ekonomik tahribatı zaten insanımız gündelik hayatında yaşıyor. Borçluluk insanımızın en önemli sorunu oldu. Çiftçimiz borçlu, esnafımız borçlu, vatandaşımız kredi kartı ve tüketici kredilerinden dolayı bunalıma girdi. Şu an 3 milyon insanımız tüketici kredilerinden dolayı icralık durumdadır." Konya'da durumun yine vahim olduğunu ifade eden Kalaycı, Konya'da protesto edilen senetler itibari ile üç büyük ilden sonra dördüncü il olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu neyi gösterir, esnafımızın, ticaret erbabımızın içinde bulunduğu sıkıntıyı gösterir. Bankacılık denetleme düzenleme kurulunun son açıkladığı veri 2015 Mart sonu itibari ile Konya'nın kredi borçları toplamı 24 milyar 817 milyon liraya ulaşmıştır. Bundan 12 yıl önce Konyalı faizden kaçardı. Bu AK Parti hükümeti Konyalıyı faiz lobisinin, bankaların kucağına itti. 12 yıl önce kişi başına düşen borç 100 TL, 110 TL düzeyinde iken, bugün 11 bin 500 TL'ye çıktı. Bunlar resmi rakamlardır. Cumhurbaşkanının Merkez Bankası ile didişmesiyle Türkiye'de faiz çıktı, döviz de çıktı, yüzde 25 dolarda artış var. Bu ne demektir, Türk milleti yüzde 25 daha fakirleşmiş demektir. Şu anda ekonomik krizi Türkiye yaşıyor. İnşallah 7 Haziran'da iktidara geldiğimizde bu borç batağından faiz batağından bu ülkeyi kurtaracağız." Kalaycı, daha sonra Ülkü Ocaklarını ziyaret etti. Ülkü Ocakları Başkanı Abdullah Özyüksel ve yönetimi tarafından karşılanan Kalaycı, geleneksel olarak her Çarşamba düzenlenen Ülkü Ocaklarının yemeğine katıldı.

ÇUMRA'DA MHP SEÇİM BÜROSU AÇILDI

Seçim bürosunun açılışı mehter takımının konseri ile başladı. Partililerin yanı sıra milletvekili adaylarının da katıldığı törende konuşan MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, iktidarı eleştirdi. Kalaycı, "12 buçuk yıldır Türk Milletinin arasına fitne fesat sokmak için her şeyi yaptılar. 36'ya böldüler Türklüğü. Hakir gördüler milliyetçiliği ayaklar altına aldılar. Allah'a şükürler olsun ki, Çumralılar kimliksiz, milliyetsiz, soysuz değildir. Türk'tür Türk olmaktan da her zaman şeref ve onur duyar. Partimiz Konya'da şaha kalkmış durumda ve 7 Haziran'da bunun sonucunu da alacağız. Tarihi bir sonuç alacağız, Konya'da destan yazacağız" dedi.

OPRUKÇU: BELDELER ESKİ KİMLİĞİNE KAVUŞACAK

Milliyetçi Hareket Partisi Konya Milletvekili Adayı Hüseyin Oprukçu seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Doğanhisar İlçesinde Büyükşehir yasası ile tüzel kişilik haklarını kaybeden Belde ve köylerin yeniden eski kimliğine kavuşturulacağı sözünü verdi.

MHP Konya Milletvekili Adayı Oprukçu, Doğanhisar ilçesindeki ziyaretinde pazaryerinde bulunan pazarcı esnafı ile vatandaşlarla yaptığı görüşmede belde ve köylerin Büyükşehir yasası ile kaybedilen hakları konusundaki şikâyetlerini değerlendirerek, "İmralı ile yapılan görüşmelerin etkisi doğrultusunda eyalet sistemine geçişin alt yapısı olarak gerçekleştirilen ve kısaca Büyükşehir Yasası diye adlandırılan sistem ile belde belediyeleri kapatıldı, köy kimlikleri ve Özel İdareler ortadan kaldırıldı. 7 Haziran sonrası MHP iktidarı ile birlikte birçok zulüm ile birlikte bu zulümde bir daha açılmamak kaydı ile ortadan kaldırılacaktır. Beldeler belediyelik, köyler tüzel kişiliklerine kavuşturulacaktır. Bu bir devlet sözüdür" dedi.

ŞENOL: BEYŞEHİR'İN SORUNLARI ÇÖZÜLECEK       

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Adayı Süleyman Şenol, Konya'nın Beyşehir ilçesinde seçim çalışmalarını sürdürüyor.   Beyşehir Sanayi Sitesinde, Pazar yerlerinde, Karaali, Üzümlü, Üstünler ve Huğlu Mahallerinde hemşehrileriyle buluşan Süleyman Şenol'a, MHP Konya Milletvekili Adayları Sait Gönen ve Şükrü Portakal ile parti yöneticileri, Beyşehir ve Derebucak MHP İlçe Başkanları, belediye meclis üyeleri ile kadın kolları eşlik etti.  Peynir Pazarı ve Sebze Pazarı esnafını da ziyaret eden Süleyman Şenol yaptığı açıklamada, "Aracıların yüksek kâr oranlarını fiyatlara yansıtmaları ürünlerin Pazar fiyatlarını artırıyor. Bu da, AKP hükümetinin Hâl Yasası'ndan kaynaklanıyor. Ayrıca, vatandaşın alım gücünün düşük olması bir başka etken. İnsanlar neredeyse gramla alışveriş ediyorlar. MHP iktidarında, pazarcı esnafının yaşadığı bu sıkıntıların sona ereceği müjdesini veriyorum. Asgari ücretin 1400 TL'ye çıkarılması, emekli maaşlarında yapılacak artış ve yılda iki kez ikramiye verilmesi, alım gücünü artıracak ve bu durum mutlaka esnafımıza olumlu yansıyacaktır" diye konuştu.  Üzümlü ve Üstünler Mahallelerinin ardından Huğlu'da kalabalık bir vatandaş topluluğu ile karşılanan MHP adayları seçim vaatlerini anlattı. Huğlu Silah Sanayi'nin sorunlarına değinen Süleyman Şenol, "Beyşehir'in evladı, Beyşehir'in çocuğu olarak huzurunuzdayım. Büyükşehir Yasası'ndan kaynaklanan sıkıntılarınızı biliyorum. MHP Seçim Beyannamesi'nde de çok açık bir şekilde ifade edildiği gibi Büyükşehir Yasası'nı kaldırarak Huğlu'yu yeniden Belde kimliğine dönüştüreceğiz" dedi.

İHA

Editör: TE Bilişim