Konya Büyükşehir Belediyesi, Mevlana Meydanı, Şehir Meydanı ve Konevi Meydanı'nı şehre kazandırdı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, tüm dünyada şehirlerin meydanlarıyla anıldığını belirterek, Mevlana Türbesi ve Sultan Selim Camii önünde yaptıkları 17 bin metrekare büyüklüğündeki Mevlana Meydanı'nın türbenin görüntüsünü ortaya çıkarırken on binlerce kişinin toplanabileceği bir mekan haline geldiğini ifade etti.
 
Mevlana Meydanı'nın Sultan Selim Camii restorasyonu, kamulaştırma ve diğer düzenlemelerle birlikte 17 milyon liraya mal olduğunu belirten Başkan Akyürek, şehrin bir diğer önemli noktasına Tarihi Şehir Meydanı'nı kazandırdıklarını söyledi.
 
Bölge Adliye Mahkemesi yapımı karşılığında devralınan eski Adliye bölgesindeki çalışma kapsamında meydanın yanı sıra; Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun onayıyla geçmişte var olan, tarihi dokuya uygun Konya evlerinden bir sokak yapısı oluşturulduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, Tarihi Şehir Meydanı'nın Kültürpark ile birleşmesiyle şehrin yaklaşık 120 bin metrekarelik yeni bir park ve meydana kavuştuğunu kaydetti. Tarihi Şehir Meydanı, bölgedeki düzenlemelerle birlikte yaklaşık 14,5 milyon liraya mal oldu.
 
Kazım Karabekir Caddesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bulunan alanda "Konevi Kent Meydanı ve Katlı Otoparkı" yapımını da tamamlayarak hizmete açtıklarını vurgulayan Başkan Akyürek, şehrin merkezinde oluşturdukları meydanda bulunan dinlenme alanları, kafeterya ve çocuk oyun alanlarının hayırlı olmasını diledi.
 
Proje kapsamında yer altına 300 araçlık, 3 katlı otopark yapıldığını da vurgulayan Başkan Akyürek, Konevi Meydanı'nın yaklaşık 12 milyon liraya mal olduğunu dile getirdi.
konyahaber
Editör: TE Bilişim