Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu ile İstanbul'un kuzey kıyıları, Kocaeli, Sakarya, Çankırı, Hatay, Elazığ ve Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Rize, Artvin, Ardahan, Bingöl, Muş, Bitlis, Siirt, Şırnak, Hakkari çevreleri ile Diyarbakır'ın doğu ilçelerinde kuvvetli olmak üzere, İstanbul'un kuzey kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Hatay çevrelerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey, iç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) olmak üzere azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın; genellikle batı ve kuzeybatı, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney yönlerden hafif arasıra orta kuvvetle, Marmara'nın kuzeyi, Karadeniz kıyıları, Güney Ege kıyıları, Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu'da yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Zonguldak, Bartın, Kastamonu'nun kıyı ilçeleri, Rize'nin yüksek kesimleri, Artvin, Ardahan, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (buzlanma ve don olayı, ulaşımda aksamalar, vb.) tedbirli olunması gerekmektedir

DOĞU BÖLGELERDE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİNE DİKKAT

Doğu Anadolu'nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu'da rüzgarın güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek muhtemel soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Marmara, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde İstanbul ve Kocaeli'nin kuzey kıyı ilçelerinin yağmur ve karla karışık yağmurlu, gece saatlerinde Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzeydoğu kesimlerinde kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/s) olarak emesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney kıyı kesimlerinde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, doğusunun yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde Hatay çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresi'nde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Eskişehir ile Sivas'ın kuzeydoğu çevrelerinin, akşam saatlerinden itibaren Ankara'nın kuzey ilçeleri (Kızılcahamam, Çamlıdere) ve Çankırı çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu'nun kıyı ilçelerinde yer yer yoğun olmak üzere bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile sabah saatlerinde Tokat çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, Malatya dışında bölge genelinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin doğusunda güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Diyarbakır'ın doğu ilçeleri ile Siirt çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur, bölgenin doğusunda yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Bölgenin doğusunda sabah saatlerinde yer yer sis hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Editör: TE Bilişim