Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, 7 Mayıs 2015 Pazar gününden itibaren Hocacihan Sulama da dahil Meram Çay Sulama uygulamasını başlatıyor. 
Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü, Meram'ın yeşil dokusunu sürdürebilirliği için her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Meram Çay Sulama uygulamasına, Hocacihan Sulama da dahil, bu yıl 7 Mayıs 2015 Pazar gününden itibaren başlıyor.
Konu ile ilgili Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Her yıl düzenli olarak Meram'ın yeşil dokusunun sürdürülebilirliği için Meram'a 110 bin metre beton kanallar vasıtası ile Altınapa Barajı'ndan sulama maksatlı su verilmektedir. Toplam 26 mahallemizde gerçekleşen Meram Çay Sulama uygulamasının ilk etabı 7 Mayıs 2015 Pazar günü başlayacak, ihtiyaç olan dönemlerde de devam ettirilecektir. Meram bölgesinde açık kanal bahçe sulaması için halen Dere, Küçükçay, Büyükçay, Şehir, Avgın, Çandır ve Kirazlı açık kanallarına bahçe sulama için Altınapa Barajı'ndan su verilmeye devam etmektedir. 7 Mayıs 2015 Pazar gününden itibaren de Hocacihan Sulama için kanallara su verilecek, 7 gün devam ettirilecektir. Sulama abonelerimizin gerekli bahçe düzenlemesini yapmaları ve sulama esnasında bahçelerinde olmaları; hem bahçe düzeninin korunması, hem de ürün kalitesi açısından önemli etken olacaktır" denildi.

İHA

Editör: TE Bilişim