Meram Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi MEDAŞ’ın ev sahipliği yaptığı Meram hizmet bölgesindeki sorunlara ilişkin bilgilendirme ve görüş alışverişi toplantısı Ankara’da düzenlendi. Toplantıya Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Konya, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Karaman, Kırşehir Milletvekilleri, Tarım ve Köy İşleri Bakalığı Müsteşarı ve yetkilileri, Türk İş Genel Başkanı ve TEZ-İŞ yetkilileri, Maliye Bakanlığı temsilcileri, EPDK Başkan ve üyeleri ile yetkili temsilcileri, TEDAŞ, DSİ, TETAŞ, EÜAŞ, Genel Müdür ve Genel Müdür yardımcıları ve diğer ilgililer katıldı.
Ankara Grand Rixos Otel’ de düzenlenen ve geniş katılımla gerçekleşen toplantının, açılış sunumunu yapan MEDAŞ Genel Müdürü Önder Kazazoğlu,  MEDAŞ hizmet bölgesinde bugüne kadar ortaya çıkan sorunları özetledikten sonra, 2011 yılı içerisinde yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.
Tarımsal sulamanın bir enerji sorunu olarak gündeme gelmesinin yanlış olduğunu belirten MEDAŞ Genel Müdürü Önder Kazazoğlu, “Tarımsal sulama aslında bir enerji sorunu değildir. Çiftçi elektrik parasını ödemeyerek tarımdaki diğer sorunların çözümüne çalışmaktadır. Yıllardır süre gelen tarımsal sorunları çiftçilerimiz,  bir enerji sorunu gibi görmektedirler.  MEDAŞ olarak biz hizmet bölgesindeki çiftçilerin sulu tarıma ilişkin sorunlarını mercek altına aldık. Bu sorunları ortak akıl platformu ile gidermeye yönelik çözüm önerileri rapor haline getirildi ve ilgilere dağıtıldı” dedi.
 MEDAŞ Genel Müdürü Önder Kazazoğlu,  konuşmasında 2011 yılında yapılan çalışmalar ve 2012 yılı içerisinde planlanan yatırımlar hakkında da bilgi verdi. Sosyal Sorumluluk Projelerinden bahseden Genel Müdür Kazazoğlu,  bölgedeki iş kazalarının en az seviyeye indirilmesi amacıyla mevzuat değişikliği sağlandığı takdirde ‘Elektrikçi Eğitim Projesi’nin hayata geçirileceğine de dikkat çekti.
Kazazoğlu, “Proje ile bölgemizdeki eğitim almamış, piyasada yetişmiş elektrikçilere eğitim verilecek,  eğitim sonunda başarılı olan elektrikçilere,   sertifika verilecektir.  Bu Proje ile bölgemizde her yıl hayatını kaybeden yaklaşık 15 elektrikçinin hayatının kurtarılması hedeflenmektedir’’ şeklinde konuştu. Toplantının sonunda Konya, Aksaray, Karaman, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde Milletvekilleri,  bölgelerindeki vatandaşların yaşadıkları sorunları ve isteklerini tek tek dile getirmesinin ardından Kazazoğlu da sorunların çoğunun vatandaşın mevzuatı bilmemesinden veya yanlış ve eksik bilgiden kaynaklandığını, bu bilgi eksikliğini gidermek ve vatandaşı bilgilendirmek için bir TV ve basın kampanyası başlatacaklarını belirtti. Belirtilen diğer sorunların çözüme kavuşturulması kapsamında gereken çalışmaların yapılacağı yönünde açıklamalarda bulundu, MEDAŞ olarak yapılan tüm çalışmaların tamamen mevzuata uygun olarak yapıldığının altını çizdi.
HABER MERKEZİ 
Editör: TE Bilişim