Saadet Partisi  Konya Milletvekili Adayları esnafla buluşmaya devam ediyor. Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayları Tacettin Çetinkaya ve Mehmet Rüştü Açıksöz seçim çalışmaları çerçevesinde Merkez zafer ve araboğlu makası esnafını ziyaret etti.

Teşkilat mensuplarının adaylara eşlik ettiği ziyaretlerde, adaylar birebir vatandaşların sorunlarını dinledi.Girdikleri her dükkanda sıcak karşılanan adaylara ilgi yoğundu. Esnafların kimisi adaylara dertlerini anlatırken bir kısmı ise desteklerini iletti.

Esnaf ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan Konya Milletvekili Adayı Tacettin Çetinkaya, meclise girdikleri ilk günden itibaren Suriye'deki kardeş kavgasını sonlandıracaklarını belirterek konuşmasına şu şekilde devam etti: ''Bugün merkez esnaf ziyaretlerimizde de gördüğümüz odur ki; Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi esnaflarımız siftah yapamadan kepenk indiriyor. Hemen hemen girdiğimiz her dükkanda esnaflarımızın işlerinin sıkıntıda olduğu yönünde serzenişlerle karşılaştık. Daha önce de söylediğimiz gibi adil ekonomik düzen kurulmadığı sürece bu tür maddi sıkıntıların önüne geçmek mümkün gözükmemektedir.''

Çetinkaya, ''Bugün karşılaştığımız bir diğer problemse gençlerimizin içler acısı halidir.Neslimiz AB eğitim politikaları çerçevesinde materyalist zihniyetle yetiştirilmektedir. AB'nin eğitim modeli Materyalist bir eğitim modelidir. Buda neslimizi maddeci yapmaktadır.  Ahlak ve maneviyattan yoksun bir nesil yetiştirilmek isteniyor. Bunun neticesinde toplumsal çöküntüler yaşanıyor. Her sıkıntının kaynağı eğitim sistemindeki bozukluklardır.Tüm bu sıkıntıları düzeltmenin tek yolu eğitim sistemini inancımıza uygun şekilde düzenlemektir.'' Daha sonra açıklamalarda bulunan Saadet Partisi Konya Milletvekili Adayı Mehmet Rüştü Açıksöz, "Bugünkü ziyaretlerimizde de görüyoruz ki  halkımız Milli İttifak'ı mecliste görmek istiyor ve bizlere teveccühlerini iletiyor. Bunun memnuniyeti ve heyecanıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim