Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi Güneydoğu'daki vatandaşlar da Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında 16 yaşındaki Eren Bülbül'ün şehit olması nedeniyle büyük üzüntü yaşıyor.

30 yılı aşkın süredir terör örgütü PKK'nın kanlı saldırıları dolayısıyla acı çeken bölge halkı, Maçka'daki olayda Eren Bülbül'ün hayatını kaybetmesi karşısında adeta kahroldu.

- "Terörün her şeklini lanetliyorum"

Diyarbakır'da oturan Funda Taşkesen konuyla ilgili AA muhabirine, çocukları hedef almaktan çekinmeyen terör örgütü PKK'yı lanetledi.

Çocukların ve gençlerin terörden dolayı çok acılar çektiğini belirten Taşkesen, "Şehit düşen askerimizin ve çocuklarımızın yanındayız. Onlar katledip öldürdükçe bizler yaşatacağız. Çocukların öldürülmesini istemiyoruz. Asla bu sessiz kalınmayacak ve hesabı sorulacak." dedi.

Şehit olan Eren'in ailesine başsağlığı dileyen Taşkesen, şunları kaydetti:

"Terörün her şeklini lanetliyorum. Terör bugün istediğini yaptığını zannediyor ama bunu unutmasınlar Türkiye güçlü bir ülkedir. Teröre kurban verdiğimiz bütün çocuklarımızın hesabı sorulacaktır. Bir Kürt kızı olarak vatanımı ve milletimi çok seviyorum. Türk Kürt kardeştir, kalleşlere yer yoktur."

- "Terör çocuk, yaşlı, kadın dinlemiyor"

Mehmet Ali Sümbül de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın terörle mücadeledeki kararlığının önemine vurgu yaparak, "Bu saldırılar bizi yıldıramaz. Türkiye ve Diyarbakır adına hep güçlü olacağız. Türk, Kürt, Laz ve Çerkez hepimiz kardeşiz. Terör çocuk, yaşlı, kadın dinlemiyor. Teröre karşı dimdik ve sağlam duracağız." diye konuştu. 

- "Hep Türkiye'nin birliği ve beraberliği kazanıyor"

Siirtli Hasan Tepe, Maçka'da vefat eden Bülbül'ün Türkiye'nin gururu olduğunu söyledi.

Türkiye'nin birlik ve beraberliğini kimsenin bozamayacağını ifade eden Tepe, şunları aktardı:

"Yıllardır bu olaylar oluyor ve hiçbir sonuca da varılmıyor. Çok şükür hep Türkiye'nin birliği ve beraberliği kazanıyor. Türkler ve Kürtler arasına kimse nifak sokamaz. Bunlar boş emellerdir. Türkler Kürtleri seviyor, Kürtler de Türkleri seviyor. Eren küçük bir çocuktu ama yüreği büyüktü. Türkiye'de daha çok Erenlerimiz var."

- "Eren'in ailesinin acısını içimizde hissediyoruz"

Dilaver Batur da Eren gibi çocuklar oldukça bu ülkeyle hiçbir terör örgütünün baş edemeyeceğini işaret etti.

"Eren Bülbüller, Ömer Halisdemirler var oldukça ülkemizi hiç kimse bölemeyecek, emellerine ulaşamayacak ve sonları hüsran olacaktır." diyen Batur, şöyle devam etti:

"Eren'in ailesinin acısını içimizde hissediyoruz. Benim çocuklarım o ailenin çocuklarıdır. Rabbim sabırlar versin, mekanı cennet olsun. Bütün terör örgütlerine lanet ediyoruz. Hiç kimse birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi bozamayacak."

- "İnşallah hep birlikte terörü bitireceğiz"

Mardinli 19 yaşındaki Muhammed Ülger, saldırıyı lanetlediklerini belirterek, saldırıda yaşamını yitiren 16 yaşındaki Eren Bülbül için çok üzüldüğünü söyledi.

Bu tür acıları bir daha yaşanmamasını temenni eden Ülger, şöyle dedi: 

"Eren kardeşimizin hain bir şekilde canına kıydılar. Ailesine Allah'tan başsağlığı diliyoruz. Allah şehadetini kabul etsin. Eren iyi ki varsın diyoruz. Allah ülkemizi ve bütün asker ve polisimizi korusun. İnşallah hep birlikte terörü bitireceğiz." 

Burhan Bilgialp, Trabzon'daki acının tüm Türkiye'de hissedildiğini aktararak, "Trabzon'da yaşanan terör olayını lanetliyoruz. Eren kardeşimize Allah'tan rahmet diliyoruz." dedi.

Bülent Kırga da teröristlerce katledilen Eren Bülbül'ün son şehit olmasını ve ülkenin bu terör belasından kurtulmasını arzu ettiklerini belirtti.

Editör: TE Bilişim