Öğrencilerin uzun süreden beri hazırlandıkları beş ayrı LYS (Lisans Yerleştirme Sınavları) tamamlandı. Bundan sonra artık meslek ve üniversite seçme arayışları başlayacak.

LYS'lerle ilgili genel bir değerlendirme yapan Sistem Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Naci Atalay bu yıl öğrencileri en çok zorlayan sınavın Matematik ve Geometri sınavları olduğunu belirtti. Sınavların bir sıralama sınavı olduğunu ama sınavlar zor da olsa her öğrenci için de zor olduğunu belirten Naci Atalay, "Önemli olan Türkiye ortalamalarının çok üzerine çıkabilmek" dedi.  Fizik, Kimya, Biyoloji sınavlarının ise geçen yıllardan daha kolay sınavlar olduğunu belirten Atalay, Matematik ve Geometri sınavlarının ortalamalarının geçen yıllara oranla düşeceğini, Fizik, Kimya, Biyoloji'de ise tam tersi ortalamaların yükseleceğini belirtti. Sınavlarda müfredat dışı soruların sorulmadığını ancak Kimya'da iki soruda problem olduğunu belirten Naci Atalay, çözünürlük dengesiyle ilgili soruda cevabın olmadığını, kimyasal türler arasındaki etkileşim sorusunda da çift cevabın olduğunu belirtti.

Sistem Eğitim Kurumları olarak bu iki sorunun iptali ya da tüm öğrencilerin bu iki soruya verdikleri cevabın doğru sayılması için ÖSYM'ye başvuruda bulunacaklarını belirten Atalay sonuçların bir hafta içerisinde açıklanacağını ifade etti.  LYS3 - LYS4 ve LYS5 sınavlarıyla ilgili bir zorluk yaşanmadığını belirten Naci Atalay bu yıl tercihlerin 6 Temmuz-14 Temmuz tarihleri arasında yapılacağını ve üniversite kayıtlarının da 3 Ağustos-7 Ağustos tarihlerinde alınacağını hatırlattı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim