Şehirlerarası nakliyecilik sektörü Konya Ticaret Odası'nın düzenlediği meslek komiteleri istişare toplantısında sorunlarını dile getirdi. Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından sektörel sorunların tespiti ve çözüm önerilerinin oluşturulması amacıyla düzenlenen meslek komiteleri istişare toplantıları devam ediyor. Şehirlerarası nakliyecilik sektöründen temsilcilerin yer aldığı 59. Meslek Komitesi'nin istişare toplantısı Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, komite üyeleri ve komiteye bağlı Oda üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, toplantının açılışında yaptığı konuşmada gündemdeki ekonomik konular ve sektör ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Başkan Öztürk, "Şehirlerarası nakliyecilik sektörü ülkemiz ve şehrimiz için son derece önemli bir sektör. Sektörümüz ülkemizin 2023 vizyonu çerçevesinde sorunlarına en hızlı şekilde çözüm bulunulması gerektiğine inanıyoruz. Başbakanımız açıkladığı 25 maddelik dönüşüm eylem planında nakliyecelik sektörü için 2023 yılında çok büyük bir vizyon belirlemiştir. Nakliyecilikten lojistiğe dönüşüm olarak belirlenen bu plan ile hükümetimiz sektörde çok ciddi bir değişim ve düzenleme öngörmektedir. Türkiye'nin 2023 hedeflerinde yer alan rakmlar tüm ticaretimizde şu ana göre iki misli bir büyüme demektir. Bu yurt içi ticaret için de geçerlidir. Bu büyüklüğü göz önüne alarak sektörün tüm dinamiklerini temelden değiştirecek olan lojistiğe dönüşüm planı uygulanacak. Konya'ya kurulacak lojistik köy ile nakliyeciliğin lojistiğe dönüşümü şehrimizde daha hızlı olacaktır. Sektörün bu duruma en hızlı uyumu için oda olarak sizlerle birlikte çalışma yapmaya hazırız. Konya'da çok geniş bir alanda hizmet veren sektörümüz  çok fazla sorunla uğraşmak zorunda kalıyor. Gerek Oda yönetimi gerek meslek komitemiz, gerekse meclisteki arkadaşlarımız sorunlarınıza yönelik önemli çalışmalar yapıyor. Özellikle K belgesi konusunda yoğunlaşan sorunların çözümü için Konya'ya Ulaştırma Bölge Müdürlüğü kurulması konusunda yoğun girişimlerimiz oldu. Bu konuda çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi.

59. Meslek Komitesi adına konuşma yapan Komite Başkanı Mehmet Şirin de "Son derece önemli olan toplantıyı düzenlemelerinden dolayı Oda yönetimine teşekkür ediyoruz. Komite olarak üyelerimiizn sorunlarına yönelik bir çalışma programı yürütüyoruz. Sayın Başkanımızın öncülük ettiği bir toplantıda Ulaştırma eski Bakanımız Lütfi Elvan'ı Odamızda misafir ederek hem kendisine detaylı bir rapor sunduk hem de sözlü olarak sorunlarımzı dile getirdik. Ayrıca sizlerden gelen görüş ve öneriler doğrultusunda Bakanlık nezdinde çalışmalar da yürüttük. Bundan sonra da sizlerden gelecek talepler doğrultusunda sektörümüzle ilgili her türlü çalışmayı yapmaya devma edeceğiz" dedi.

Toplantıya konuk olarak katılan Trafik Denetleme Ekipler Amirliği ve Ağır Taşıtlar Denetleme Daire Başkanlığı'ndan katılan emniyet yetkilileri katılımcıların talep ve önerilerini dinleyerek sorularını cevaplandırdı.

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim