2015 Yılı Yaz Kur'an Kursları açılış programı Selçuklu İlçesi Meydanlı Yatılı Kız Kur'an Kursu'nda gerçekleşti. Programa Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, İl Müftü Yardımcıları Dr. Hamza Küçük, Yusuf Arıkan, Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya, Selçuklu İlçe Müftüsü Ali Okutan, İl Müftülüğü Diz Hizmetleri Eğitim Şube Müdürü Adem Bahcıvan, Selçuklu Şube Müdürü Durmuş Kabakçı, Kur'an Kursu öğreticileri, öğrenci ve velileri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Selçuklu İlçe Müftüsü Ali Okutan yaptı. Okutan, Kur'an-ı Kerim'in 1405 yıl önce Hira Nur mağarasında Alak Suresinin ilk beş ayeti ile inmeye başladığı ifade ederken "Ey Muhammed, Ey Muhammed'in ümmeti seni yaratan Rabbinin adıla oku ayeti kerimesi ile başlayan Kur'an Eğitim ve öğretimi elhamdülillah bugüne kadar aralıksız ve kesintisiz devam etmiştir. Kur'an-ı Kerim-i okumak, anlamak, onu hayatımıza yansıtmak, onunla bütünleşmek bütün Müslümanların asli görevidir. Sevgili Peygamberimiz (s.a.v.) "Kur'an okumak her mümin erkek ve kadına farzdır" buyuruyor. Bu bağlamda Müslümanlar olarak yüce kitabımızı hem yüzünden okumak, hem ezbere okumamız ve bunun yanında da onu anlamaya çalışmamız gerekir"dedi.

Selçuklu Kaymakamı Sabit Kaya ise konuşmalarında dünya hayatının ve ahiret alemini en iyi şekilde öğrenmenin yolunun Kur'an'dan geçtiğini ifade etti. Ayrıca, Kaya "Bugüne kadar başımıza ne sıkıntı geldiyse, ne zahmet çektiysek bilmemezlikten, okumamazlıktan dolayı çektik. Onun için hem geçmişimize layık olabilmek, hem de bugünümüzü ihya edebilmek, hem de geleceğimizden emin olabilmek için, çocuklarımızı hem dünya bilgileri ile hem de manevi bilgiler ile donatmak zorundayız. Öyle donatmalıyız ki çocuklarımız bizlerden kat kat ileride olmalı ve bizleri geçmeliler ki geleceğimize güvenle bakabilelim. Bu manada İl Müftülüğümüzün, İlçe Müftülüğümüzün, Diyanet İşleri Başkanlığımızın, Milli Eğitim Müdürlüklerimizin, Halk Eğitim Müdürlüklerimizin çok büyük gayretleri var. Hemen hemen herkesin ulaşabileceği her yerde Kur'an Kursları, Halk Eğitim Merkezleri var. Yani kim hangi bilgiye ihtiyaç duyuyorsa onu öğrenebileceği pek çok eğitim merkezi vatandaşımızın emrine amade. Onun için öğrenmemek için hiç bir mazeretimiz yok. Çünkü devletimiz her türlü imkanı sunuyor" ifadelerini kullandı.

 Günün anlam ve önemi hakkında konuşan Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar ise konuşmalarında şunları kaydetti: "Kur'an ayında Kur'an-ı konuşmak. Ramazan, adını Kur'an'a yazdıran kahraman. Kur'an-ı Kerimde sadece Ramazan ayının adı açıkça zikredilir. Kur'an-ı Kerim yüce Rabbimizin insanlığa en büyük ikramıdır. Çünkü bizim hayat reçetemizdir Kur'an. Dünya hayatımızı cennete çevirmenin yolunu gösteren kılavuzumuzdur Kur'an. Ahirette ise Allah'ın rızasını ve cennetini kazanmanın yollarını gösteren rehberimizdir Kur'an. Onun için Kur'an hepimizin ihtiyaç duyduğu, hepimizin muhtaç olduğu bir rehber, bir kılavuz, bir düstur, bir hayat kataloğudur. Kur'an-ı Kerim'e karşı sorumluluğumuz onu okumakla başlayacaktır. Kur'an karşısında sorumluluğumuz sadece onu yüzünden okumak değildir. Sadece yüzünden Kur'an okumakla sorumluluğumuzu yerine getirmiş olmayız.

Biz onu en doğru şekilde yüzünden okumayı öğrendikten sonra onu anlama gayreti ve çabası içerisinde olmalıyız. Kur'an bize ne diyor, bizden ne istiyor, ona karşı sorumluluklarımız onu anlamak, muhtevasını, içeriğini fark etmektir."

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim