Kozanlılar Kalkınma Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği binasında bir araya gelen Kulu Sivil Toplum Kuruluşları, Kulu'nun acil bekleyen sorunlarını oluşturdukları platform aracılığıyla çözüm arıyor.

Kozanlılar Kalkınma Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin ev sahipliğini yaptığı toplantıya Danıştay Üyesi Hasan Gül, Öğretim Üyesi Porf. Dr. Celal Karpuz,  Kulu Eğitim, Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Murat Tütüncü, Kulu Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan, Kulu Genç İş Adamları Derneği Başkanı Hüsamettin Argın, Kulu Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Murat Uludağ, Konya Kulu'lular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Pastutmaz, Ankara Kulu Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Tütüncü, Kulu Esnaflar Odası Başkanı Hasan Yurttaş, Kozanlılar Kalkınma Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bilal Demirel, Kulu Şöferler Odası Başkanı Ömer Dağ, Kulu Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Tahsin Özsoy, Ankara Kozanlılar Derneği Başkanı Kazım Çorap, Konya Nogay Türkleri Kültür Yardımlaşma Derneği Başkanı Abdurrahman Berkcan, Konya Yaraşlılar Derneği Başkanı Hikmet Karalı, Türk Kadınlar Birliği Kulu Şube Başkanı Yasemin Yılmaz ve Flemingsberg Dayanışma Vakfı Başkanı Yaşar Arıkan ve bir çok STK temsilcisi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kozanlılar Kalkınma Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Bilal Demirel, Kulu ilçesi için böyle önem arz eden önemli bir toplantıya ev sahipliği yapmanın gurur verici olduğunu belirterek katılımcılara Kozanlılar derneğinin faaliyetlerinden  bahsetti. Kulu Sivil Toplum Kuruluşları Platformunda yer almalarından memnuniyet duyduklarını ifade eden Demirel, Hem Kozanlı hem de Kulu'nun gelişmesi için dernek olarak ellerinden gelen gayreti sarf edeceklerini sözlerine ekledi.

Ardından söz alan Kulu Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak oluşturulan Platforma Başkanlık eden Dr. Murat Tütüncü, Kulu'nun öne çıkarılması ve desteklenmesi misyonu ile toplumsal uzlaşmaya katkı sağlamak, toplumu doğru bilgilendirmek, güçlü bir sivil toplum iradesi oluşturmak amacıyla 18 Nisan 2015 tarihinde yurt dışında faaliyet gösteren, Kulu İlçe sınırları ile Ankara ve Konya'daki toplam 25 Sivil Toplum Kuruluşunun Kulu STK Platformu oluşturduklarını vurguladı. Platformun amacının sivil toplum kuruluşlarını tek çatı altında toplayarak, ülkemiz ve yurt dışında Kulu ile ilgili yapılacak çalışmalarda sivil toplum kuruluşlarının etkin rol almasını sağlamak olduğunu ifade eden Tütüncü, oluşturulan platformun Kulu'nun sorunları konusunda son derece duyarlı olacağını ve projeler hazırlanacağına dikkat çekti.

Düzenlenen toplantı,  Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcilerinin tek tek söz alarak görüş ve temennilerini bildirmesinin ardından son buldu. 

HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim