Beyşehir ilçesinde, Beyşehir Gölü kıyısında 26 santimden küçük avlanan 151 kilo Sudak balığı ele geçirilirken, 2 kişiye toplam 3 bin 836 lira para cezası uygulandı.

Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ile Beyşehir İlçe, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün koordineli olarak yürüttüğü denetim ve kontrollerde avcıların su ürünleri avında boy kurallarına uygun avlanıp avlanmadığı takip ediliyor. İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlü'ne bağlı su ürünleri görevlileri ile jandarma ekipleri, göle sahili bulunan Yeşildağ Mahallesi'ndeki alım noktasında yaptığı denetimde usulüne uygun avlanmadığı tespit edilen 151 kilo Sudak balığı ele geçirdi. Kasalar içerisindeki 26 santimden küçük boyda Sudak balıklarının satışa sunulmaya hazırlandığını saptayan su ürünleri görevlileri, 2 kişiye kişi başı bin 918 lira olmak üzere toplam 3 bin 836 liralık idari para cezası uyguladı. Sudak balıklarına yasa gereği Beyşehir Mal Müdürlüğü'ne teslim edilmek üzere el konuldu.

 Beyşehir Gölü'nde serbest dönemde de avcılık faaliyetlerinin sıkı bir şekilde denetleneceği, özellikle balık alım ve satış noktaları ve pazaryerlerinin de mercek altına alınacağı öğrenildi.

İHA

Editör: TE Bilişim