1 Şubat'tan itibaren beyaz eşya ve mobilyada taksit 12 ay değil 9 ay olacak. Elektrikli eşya ve araç kiralamada dataksit 9. Taşıt kredisi 48 ayı aşamayacak. Konutta taksit sınırı yok.

1 ŞUBATTA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Yeni yönetmelikle telekomünikasyon, kuyumculuk, lokanta ve restoranlardaki yemek ücretleri, gıda ve akaryakıta taksitkaldırıldı. Taksit yasağı daha önce sadece gıda ve akaryakıt harcamaları için öngörülmüştü. Kredi kartları ve tüketici kredileri için geçerli olacak yeni kurallar 1 Şubat'tan itibaren yürürlüğe girecek. 

MOBİLYA, ELEKTRONİK EŞYA VE BEYAZ EŞYADA 9 AY TAKSİT

Beyaz eşyaya 9 taksit Düzenleme yeni ev kuracakları da etkileyecek. Yönetmelikle beyaz eşya ve mobilyada 12 ay öngörülen taksit süresi 9 aya indi.  Elektrikli ve elektronik eşya ile bilgisayar alımları ve araç kiralamada daha önce 6 ay olarak öngörülen taksit süresi de 9 aya çıktı. Taksit yasağına cep telefonu ve altının yanı sıra lokanta ve restoranlardaki yemek ücretleri de eklendi. 

İHTİYAÇ KREDİLERİ 36, TAŞIT KREDİLERİ 48 AYI AŞMAYACAK

İhtiyaç kredileri 36, taşıt kredileri 48 ayı aşamayacak Konut kredileri ile konut ipotekli kredilerde herhangi bir taksit sınırlaması olmayacak. Ancak, taslakta öngörüldüğü gibi, ihtiyaç kredilerinin vadesi 36 ayı, taşıt teminatlı kredilerin vadesi ise 48 ayı aşamayacak. Taşıt kredileri ile ihtiyaç kredilerinde 1 Şubat'tan itibaren geçerli olacak yeni sınırlamalar, 2013 yılı sonuna kadar kullandırılan krediler ile bu kredilerin yeniden yapılandırılmasında dikkate alınmayacak.

Editör: TE Bilişim