30 Mart mahalli seçimlerine sayılı günler kala Cumhuriyet Halk Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Işık, yaşanan yerel seçim sürecini ve seçilmesi halinde yapacaklarını gazetemize değerlendirdi.
SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İMAR PLANINDA
Konya merkezde yaşanan sorunların iç içe geçmiş halde bulunduğunu belirten CHP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Işık, büyük sorunların temelinin nazım imar planının bulunmaması olduğunu söyledi. Işık, "Hizmet eşit olarak dağıtılmıyor. Rantlaşma aldı başını gidiyor. Ancak tüm bu sorunların temeli aynı. İlimizin hala bir nazım imar planı yok. Nerenin ne zaman imara açılacağını dair bile en küçük bir planlama yok. Bundan haberi olan bazı kişiler de o bölgelerdeki arsaları ucuz yoldan kapatarak rant sağlıyor. Şehrin rüzgar alıklarına koca koca siteler yapıyorlar. İki rüzgâr yönümüzden biri olan Ankara yolu tarafına sanayi siteleri kurulmuş. Dümdüz ovada s şeklindeki yollarda gidiyoruz. Altgeçitler üstgeçitler yetmiyor" diye konuştu.
METROYU YAPACAĞIM
Şehrin toplu ulaşımının da artık yükü çekmediğini belirten CHP Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Işık, metro sistemini getireceğini söyledi. Işık, "Hala 30 yıllık tramvay hattında aynı tramvaylar ile seferler düzenliyoruz. Trafiğin içerisinden geçen bu hatta her yıl ölümler veya kazalar yaşanıyor. Bu hattın yeraltına alınması gerekiyor. Sadece Alaaddin-Üniversite hattı değil artık bu şehrin Metro sistemleri ile örülmesi gerekiyor. İnsanlar Gödene TOKİ'den 3. Organizeye işe gitmek için sabahın en erken saatlerinde kalkmak zorunda kalıyor. Bu sorunu çözmek için metro hattını yapacağım. Tekrar söylüyorum metroyu yapacağım" ifadelerini kullandı.
KIRSAL DA ÖNCE İMAR PLANI
Kırsal bölgelerin de birbirinden farklı sorunları olduğunu belirten CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Işık, köy ve beldelerde ilk işlerinin imar planlarını çıkarmak olduğunu söyledi. Işık, "Köyler ve beldeler tüm Anadolu'da olduğu gibi Konya'da da hızla boşalıyor. Bu insanlar neden doğduğu yeri terk ediyor. Çünkü insanlar geçinemiyor. Bu sorun büyük bir sorun. Köyler ve beldeler için de imar planları çok önemli. Tüm hizmetlerden önce imar planlarının hazırlanması gerekiyor. Yol bakımlarının da yapılması lazım. Köylerimizin büyük çoğunluğunda kanalizasyon yok. İçme suyunda da büyük sıkıntılar var. İmar planlarımızı tamamladıktan sonra da hem kanalizasyon hem de içme suyu noktasında sorunları hızla çözeceğiz. Ayrıca il sınırları içerisindeki doğal kaynakların kullanımı da Büyükşehir Belediyesi'nde olacağı için içme suyu sorunlarını da kolaylıkla çözeceğiz. Dokumacılığı canlandırarak ekonomiye kazandıracağız. İlçelerimize de sanayi alanları kurmayı düşünüyorum. Ardından köylerimize de istihdam çekerek aş ve iş imkanı sağlayacağız. Meyveciliğin geliştiği yerlerdeki soğuk hava depolarını aktif hale getirerek vatandaşımızın kullanımına sunacağız. Köylerimizde oturup konuşabilecekleri yerler için köy dokusunu oluşturacağız" ifadelerini kullandı.
AHMET ÇAKIR
 

Editör: TE Bilişim