Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ve Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanvekili İhsan Bostancı, KOP Bölgesinde tarım dışı faaliyetlerin yaygınlaştırılarak halkın gelir düzeyinin arttırılması amacıyla işbirliği protokolü imzaladı.

Özellikle dağlık-kırsal kesimlerde tespit edilecek dar gelirli vatandaşlara süs taşı işlemeciliği alanında eğitim verilmesini sağlamak, edinecekleri becerilerle ek gelir kazanabilmelerine olanak temini için Konya'da ve 5 ilçesinde 'Selçuk Üniversitesi İşlenilebilir Taşlar Lepidari (Süstaşı İşleme) Araştırma, Uygulama ve Eğitim Atölyesi' kurulacak.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, "Selçuk Üniversitesi olarak kurulacak olan Araştırma, Uygulama ve Eğitim Atölyesi'nde bölge halkına süs taşı işlemeciliği alanında eğitim verilerek, bu becerileriyle ek gelir elde etmelerini sağlamaktır. Konya ve 5 ilçesinde açılacak olan atölyelerde verilecek eğitimleri üniversitemiz verecektir. Projenin ortaya konulmasında ve desteklenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanvekili İhsan Bostancı ise, "Özellikle kırsal alanlarda tarımla uğraşan insanlara bu kurulacak atölyelerde eğitim verilecek ve ürettikleriyle tarım dışında da ekonomik kazançları olacak. Temel amacımız dağlık-kırsal alanlarda istihdam oluşturarak, üretimin sürdürülmesi ve insanların bölgelerinden göç etmelerini azaltmak ve durdurmaktır. Selçuk Üniversitesi'nin desteğiyle kırsal bölgelerde yaşayanlara eğitim verilecek. Bu projenin hayata geçirilmesi sürecinde desteklerini esirgemeyen Selçuk Üniversitesi'ne teşekkür ediyor ve projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum" diye konuştu.

İHA

Editör: TE Bilişim