2004 yılından itibaren Konya Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları masaya yatırıldı. Konya Dedeman Otel'de düzenlenen 10 altın yıl değerlendirme toplantısına Dış işleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet  Davutoğlu, Vali Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, protokol üyeleri ve partililer katıldı. Yoğun bir katılımın olduğu toplantıda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 10 yılda Konya'yı bir marka şehir haline getirdiklerini belirtti. Ulaşımdan altyapı çalışmalarına kadar pek çok alanda büyük yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirten Tahir Akyürek, halka hizmet hakka hizmet düsturuyla hareket ettiklerini vurguladı. Akyürek, "Öncelikle katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. 10 yıldır Konya'ya en iyi şekilde hizmet etmek için tüm enerjimizi harcıyoruz. Pek çok ödül alan çalışmamız bulunuyor. Konya'yı marka şehir haline getirmek için elimizden geleni yapıyoruz" dedi. Özellikle Konya'nın talepleri olan yatırımlar konusunda elinden geleni yapan Davutoğlu'na teşekkür ettiklerini belirten Başkan Tahir Akyürek, Mevlana Kültür Vadisi projesinin Konya'nın tarihiyle buluşması olduğunun altını çizdi. Akyürek, "Mevlana Kültür Vadisi projesini birinci sıraya aldık. Bu proje Konya'nın tarihi ile buluşmasıdır. Yüzlerce restorasyon ve çalışma devam ediyor. Yaptığımız çalışmalarda şunu gördük. Roma dönemi altyapısı var. Son iki yüzyıl içerisindeki en köklü restorasyon çalışmasına tabi tutulmuş durumda. Mevlana Kültür Vadisi Meram garından Mevlana Müzesi'ne kadar uzanıyor.  Bu projenin büyük kısmında çalışmalarımızı tamamladık. Ancak devam eden çalışmalarımız da var. Sultan Selim Camii'nin ve Mevlana Müzesinde yapılan restorasyon çalışmaları ile temelleri su alan bu bölge uzun süreden sonra adeta kurtarıldı" dedi.
BİLİM MERKEZİ İLE GURUR DUYUYORUZ
Türkiye'de pek çok ilkleri gerçekleştirdiklerini belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konyalıların Bilim merkezi ile gurur duyduklarını belirtti. Akyürek, "Dünyanın sayılı bilim merkezlerinden birini Konyamıza kazandırdık. Bu bir TÜBİTAK yarışmasıydı ve Konyamız birinci oldu. 82 milyon TL'ye mal oldu. Resmi açılışını da inşallah seçimlerden sonra yapacağız. Mevlana Kültür Merkezi de Konya kültürünün merkezi oldu. Her yıl 300 bin kişi bu sema törenlerine katılıyor. Şeb-i Arus törenleri sadece Konya'nın değil dünyanın bildiği törenler haline geldi" diye konuştu.
REKORLAR KIRDIK
Özellikle ulaşım alanında önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 43 yeni cadde açtıklarını söyledi. Akyürek, "Bu on yıl içerisinde 43 yeni cadde açtık. 89 caddeyi ise yeniledik. Yeni cadde açmak çok zordur. Kamulaştırma yapmak gerekiyor. Bu süreçler de zor olabiliyor. Yolların kalitesini yükseltmede de rekorlar kırdık. Yeni ve doğalgazlı otobüsler ile de ulaşımı kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Sarı renkli otobüslerimiz tamamen çevreci ve doğalgazlı" ifadelerini kullandı.
RAYLI SİSTEM ÇOK ZORDUR
Yılan hikayesine dönen tramvaylar konusunda da konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, hafif metro hattına da dönüleceğini belirtti. Akyürek, "Tramvaylar da yılan hikayesine dönmüştü. Yeni tramvaylarımız gelmeye başladı. Kullandığımız tramvay sayısı 8. Diğerlerinin testleri de devam ediyor. Hafif metro sistemine geçildiğinde de bu tramvaylar yer altına alınacak. 4 yıllık bir çalışma ile 22 metro istasyonundan oluşan mevcut hattımızın metro sistemine dönüştürülmesiyle birlikte çalışmalar üstte tramvay seferlerimiz devam ederken altta da tünel çalışmaları sürecek. Açma kapama sistemi ile tünel işlemi tamamlandıktan sonra bu araçlarımız alta alınarak metroyu hizmete koymuş olacağız. Bu hat hiçbir şekilde kara trafiği ile karşılaşmayacak" sözlerini kullandı.
HABER MERKEZİ

Editör: TE Bilişim