Konya İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı tarafından hem bölgesel hem de sektörel planlamaya gidilmesi amacıyla kamu ve üniversitelerde yeni tüp bebek merkezlerinin açılmasının kararlaştırıldığını söyledi. 
Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde açılacak 30 tüp bebek merkezinden ikisinin Konya'da açılacağını dile getiren Küçükkendirci, ''Konya'da hizmete girmesi planlanan iki tüp merkezinden biri SÜ Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'ne diğeri ise Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne açılacak'' dedi. 
''ÇEVRE İLLERE DE HİZMET VERECEK''
Konya'da iki ayrı tüp merkezinin kurulacak olmasının çevre illere de büyük oranda katkı sağlayacağını ifade eden Küçükkendirci, şunları kaydetti:  ''Bu konuda her iki hastanemizde fiziki şartlarını iyileştirmek için çalışmalar yapılmaktadır. Bu merkezlerimizin sadece Konya'ya değil bölge illere de hizmet vermesi planlanmaktadır. Evli çiftlerimize, yardımcı üreme teknolojilerini sunarak onların mutluluklarına ortak olmak istiyoruz.'' 
Konya'ya kurulması planlanan iki ayrı tüp merkezi için eğitim çalışmalarının da başladığına değinen Küçükkendirci, ''Kurulması planlanan iki merkez için çalışmalar başladı. İlk olarak bir kadın doğum uzmanına tüp bebek infertilite alanlarında eğitim verildi'' diye konuştu. 
''AKADEMİK KADRO YÖNÜNDEN SIKINTI YOK''
SÜ Selçuklu Tıp Fakültesi Başhekim Vekili Prof. Dr. Ali Ünlü ise hastane bünyesinde kurulması palanlanan tüp bebek merkezine yönelik çalışmaların başladığını, akademik kadro yönünden herhangi bir sıkıntının olmadığını dile getirdi. Konusunda uzman akademik kadronun hazır olduğunun altını çizen Ünlü, ''Akademik kadro yönünden sıkıntı yok ancak cihaz stoklarımız ve alt personel eksiğimiz var. Tüp bebek merkezinin donanımlı hale gelmesi için gerekli altyapı hazırlıklarını sürdürüyoruz. Merkezin yaza doğru tam donanımlı olmasını bekliyoruz'' diye konuştu.
AA
Editör: TE Bilişim