Konya'daki Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında, örgütün, cemaate bağlılığı en fazla öğrencileri askeri okullara, polis akademisine gönderdiği, diğerlerini ise farklı okullara yönlendirdiği kaydedildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesinde ifadesi alınan şüpheli A.S, FETÖ/PDY'ye elemanın, cemaate bağlı okul, dershane, yurt ve öğrenci evlerinden ve sohbetlere yeni kişilerin çağrılmasıyla kazandırıldığını anlattı.

Öğrencilerin meslek gruplarına nasıl yönlendirildiği konusunda bildiklerini anlatan A.S, bölge talebe mesullerinin, öğrenci ağabeylerinin, askeri ve polis okullarına gidecek öğrencileri belirlemek için toplantılar yaptığını söyledi.

A.S, örgüte en çok bağlı olanların, askeri okullara ve polis akademilerine, diğerlerinin ise çeşitli okullara yönlendirildiğini dile getirerek, askeri okullara gönderilecek öğrencilerin cemaatle bağlantılarının anlaşılmaması için bir takım önlemler alındığını ifade etti.

Cemaate daha fazla bağlanması sağlanıyordu

"Askeri okullara gönderilmesi kararlaştırılan öğrenciler cemaatle bağlantısı olmayan dershanelere yazdırılır, öğrencinin annesinin başı kapalıysa, başı açık fotoğrafı bulunan yeni kimlik çıkartılırdı." bilgisini aktaran A.S, öğrencinin askeri okulu kazanmasından sonra devreye lise dönemindeki ağabeyi veya kendisinden sorumlu bölge talebe mesulünün girdiğini kaydetti.

Bu kişilerin öğrencinin okumuş olduğu kente gittiğini belirten A.S, şunları anlattı:

"Askeri okulu kazanan öğrenci, her cumartesi sağlam bir mütevellinin evine götürülür, burada ona cemaatle ilgili dersler verilirdi. Fetullah Gülen'in kitapları okutulur, vaaz CD'leri izletilirdi. Bu şekilde öğrencinin cemaatten soğuması engellenerek daha fazla bağlanması sağlanırdı. Bu öğrencilerin yıllık kaç defa ziyaret edilmesi gerektiği belliydi. Öğrencilerle görüşen bu kişiler, her üç ayda bir kullandıkları telefonlarının sim kartını, her altı ayda bir de hem telefon hem de sim kartlarını değiştirirlerdi."

A.S, tüm bunların parasını, eyalet imamının talimatıyla büyük bölge muhasebecilerinin ödediğini ifade etti.

AA

Editör: TE Bilişim