Doğan, 22 Haziran’da Konya’da gerçekleştirecek şenliklerin büyük bir sevgi ve kaynaşmayı beraberinde getireceğini söyledi

Türkiye’yi, Türkçe Olimpiyatları heyecanı sardı. Dünyanın 130 ülkesinden gelecek Türkçe’nin çocukları için Konya Atatürk Stadyumu'nda şenlik düzenlenecek. Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya’ya gelecek olan Türkçe’nin çocuklarıyla bir yıl aradan sonra tekrar buluşmanın sevincini yaşadıklarını söyledi. Vali Doğan, Hazreti Mevlana’nın 'Beri gel, daha beri, daha beri' çağrısının sırrına ererek, '9'uncu Türkçe Olimpiyatı'na gelen misafirlerimizle, bu yıl da bir arada olmanın mutluluğunu yaşamaktayız. Misafirlerimiz hoş, sefa geldiler, bereket getirdiler. Yakınlaşmak, yakın olmak muhabbetin işaretidir. Bugün genç kardeşlerimiz ile Konya ve Konyalılar yakınlaşacaklar; muhabbetlerini geliştirecekler. Üstelik bu yakınlaşma fiziki anlamı da aşan, ruh dünyamızı da kuşatan bir yakınlaşma olacak. Dost olacağız; dost kalacağız.” dedi.  Birlikte, hoşgörünün başşehrinden dünyaya barış mesajı üreteceklerini dile getiren Doğan, Türkçeyle bir kez daha gurur duyacaklarını bildirdi. Aydın Nezih Doğan, şöyle konuştu: “Şüphesiz bu gurur tablosunun oluşmasında emeği olanları hatırlayacağız. Daha birkaç yıl evvel atılan küçük bir adımla başlayan, bugün dünyanın en önemli barış projesine doğru giden yolun sırrına ereceğiz. Öyle ki cihan devleti olduğumuz zamanların halet-i ruhiyesini yeniden yaşayacağız. İliklerimize kadar bu zaferin tadını çıkaracağız. Kendimize, özümüze olan güveni tazeleyeceğiz.” 
"GÖNÜL BİRLİĞİ DİL BİRLİĞİNDEN DAHA İYİDİR"
Türkçe Olimpiyatları'nın gönül birliğine, barışa ve hoşgörüye hizmet ettiğine dikkat çeken Vali Doğan, “Bütün bu hissiyatı, dünya bir de bizim medeniyet tezimizin insani damarı yakalasın diye dillendiriyoruz. Yoksa yalnızca güzel Türkçemizin cihanşümul olması değil bizi mutlu eden. Çünkü biz biliyoruz ki Hazreti Pir'in deyişi ile “Gönül birliği dil birliğinden daha iyidir.” Aradığımız gönül birliğidir; barıştır; hoşgörüdür. Bu organizasyon tam da bunlara hizmet ediyor.” Olimpiyatların, medeniyetler ittifakına giden yolda önemli kilometre taşları olduğuna değinen Aydın Nezih Doğan, şöyle dedi:"Medeniyetler çatışmasının bir tez imiş gibi takdim edildiği, daha korkuncu, taraftar bulmakta zorlanmadığı bir zaman diliminde, 'medeniyetler ittifakı'nın kurulmasına giden yolun kilometre taşlarının döşenmesi açısından, bu organizasyon hayati önem taşıyor. Konya ve Konyalıların böylesine önemli bir yol ayırımında öncülük yapması, kuşkusuz gurur verici. Organizasyonun fikri mülkiyet sahipliğine teşekkür ediyoruz. Bu düşüncenin ilmek ilmek dokunması için dünyanın dört bir yanında; anadan, yardan uzak mücadele edenlere de selam ediyorum. Tabiatıyla bir de ülkemizde, ilimizde uygulamasını yapan canlar var. Yurt dışından gelen gençlerle birlikte, on binlerce kişiyi misafir etmek için gayret sarf eden dostlara da teşekkür ediyorum.”
Editör: TE Bilişim