Konya ile Fas arasında ticari işbirliğini artırmak amacıyla Konya Ticaret Odası (KTO) ve ASKON Konya Şubesi'nin organizasyonunda gerçekleştirilen toplantı kapsamında KTO ve Fes Ticaret, Sanayi ve Hizmetler Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı

Fes Ticaret, Sanayi ve Hizmetler Odası Başkanı Fouad Zıne Fılalı başkanlığındaki Fas ticaret heyetinde yer alan firma temsilcileri Konya'da işbirliği yapabilecekleri sektörlerde yer alan Konyalı firma temsilcileriyle ikili iş görüşmeleri yaptı. Konya Ticaret Odası'nda düzenlenen Fas ve Konya arasında ticaret potansiyel oluşturan sektörlerde Konya'dan 50 firma görüşmelere katıldı. Toplantılarda firma temsilcileri karşılıklı işbirliği imkanları çerçevesinde görüş alışverişinde bulundu. Firmalar arasındaki görüşmelerde iki odanın işbirliği içerisinde olmasının iş bağlantıları kurulması açısından olumlu yansıdığı ifade edildi. Görüşmelerde Fas'ın ihracat yaptığı ürün kalemleri içerisinde yer alan gıda, mobilya, tarım alet ve makineleri, otomotiv yan sanayi ve işlenmiş demir-çelik ürünleri sektörleri ağırlıklı olarak yer tuttu. İş görüşmelerinin ardından Konya Ticaret Odası ve Fes Ticaret, Sanayi ve Hizmetler Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol töreninde konuşan Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk Fas heyetine Konya ekonomisi hakkında bilgi verdi. Başkan Öztürk, “Fas'ın ithalat yaptığı ülkeler sıralamasında Avrupa Birliği ülkelerinin önemli yer tuttuğunu görmekteyiz. Son dönemde Avrupa Birliği'nde yaşanan ekonomik belirsizlikler bölgede yeni ticari işbirliklerini zorunlu hale getirmiştir. İki Akdeniz ülkesi Türkiye ve Fas'ın bu dönemde ticari işbirliğini artıracağını düşünmekteyiz. Bu açıdan Fes Ticaret Odası ile işbirliği içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi. Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil de, Konya'nın Türkiye'nin en önemli endüstri şehirlerinden birisi olduğuna dikkat çekerek, Konya sanayisi ve Konya Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bilgiler verdi. ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım da, Konya'nın dış ticaretine katkı sağlamak amacıyla çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek Faslı işadamlarının ziyaretiyle Konya ve Fas arasında ticari işbirliğinin sağlanacağını söyledi.
Fes Ticaret, Sanayi ve Hizmetler Odası Başkanı Fouad Zıne Fılalı da, “Konya ile ticari işbirliğimizi daha ileri düzeyde geliştirebilirsek hem Türkiye, hem de Fas'ın büyük yararına olacaktır. Bu birlikteliği sağlamak amacıyla odalarımızın işbirliğine devam etmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.
İHA
Editör: TE Bilişim